Κοντά σε εξαγορά η Εθνική Τράπεζα, εκτιμά η Salomon Smith Barney
Στους επόμενους έξι με εννέα μήνες η Εθνική Τράπεζα θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων στον εγχώριο τραπεζικό τομέα, εκτιμά η αναλύτρια της Schroder Salomon Smith Barney (SSSB), Mιράντα Ξαφά.
27
Στους επόμενους έξι με εννέα μήνες η Εθνική Τράπεζα θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων στον εγχώριο τραπεζικό τομέα, εκτιμά η αναλύτρια της Schroder Salomon Smith Barney (SSSB), Mιράντα Ξαφά.
Σε έκθεση με τίτλο «Εθνική Τράπεζα – Σε δίαιτα αλλά με πολλή όρεξη», η SSSB συνιστά «ουδέτερη στάση» για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και θέτει τιμή-στόχo τα 32,30 ευρώ ανά μετοχή (σήμερα η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 30,50 ευρώ).
Ειδικότερα, όσον αφορά στις εξαγορές και στις συγχωνεύσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η SSSB στην έκθεση εκτιμά ότι «ο χρόνος πλησιάζει» για την Εθνική Τράπεζα, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση εξαγοράς τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή αγορά έπειτα από μια περίοδο κατά την οποία κυκλοφόρησαν σχετικές φήμες στην αγορά που επηρεάζουν τις τιμές των μετοχών των τραπεζών.
Στην έκθεση της SSSB επισημαίνεται ότι η προσπάθεια για μείωση του λειτουργικού κόστους έχει φέρει αποτελέσματα και υπολογίζεται ότι θα συνεχιστεί με ακόμη ταχύτερο ρυθμό.
Η ΕΤΕ μετά το 1996 θεωρείται μία επιτυχημένη περίπτωση αναδιάρθρωσης μιας ελεγχόμενης από το Δημόσιο εταιρείας, καθώς έχουν βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ανταγωνιστικότητά της.
Αναφορικά με την πορεία των κερδών της Εθνικής, εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί επιπλέον χρονικό διάστημα για την ανάκαμψη των εσόδων της (καθώς και των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών) κυρίως λόγω της αποκλιμάκωσης των επιτοκίων.
Θετικό γεγονός θεωρείται ο σημαντικός ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων της τράπεζας από τα καταναλωτικά δάνεια, ο οποίος φτάνει το 11% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Τέλος, η SSSB πιστεύει ότι στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας αναμένεται να αυξηθεί το ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων θεσμικών επενδυτών για την Εθνική Τράπεζα.
Ειδικότερα, όσον αφορά στη συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 25%-30% από 17% που ήταν το Δεκέμβριο του 2000 και 6% το Δεκέμβριο του 1996.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442