Από ιδιώτες και κλινικές η χορήγηση προϊόντων απεξάρτησης από ηρωίνη
Αθήνα: Η ναλτροξόνη και η ναλοξόνη, ουσίες που χρησιμοποιούνται σε προγράμματα απεξάρτησης από την ηρωίνη, θα συνταγογραφούνται και θα χορηγούνται στο εξής και από ιδιωτικές κλινικές και ιδιώτες γιατρούς που πληρούν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις, όπως προβλέπει προσχέδιο τροπολογίας που προωθεί το υπουργείο Υγείας.
Αθήνα: Η ναλτροξόνη και η ναλοξόνη, ουσίες που χρησιμοποιούνται σε προγράμματα απεξάρτησης από την ηρωίνη, θα συνταγογραφούνται και θα χορηγούνται στο άμεσο μέλον και από ιδιωτικές κλινικές και ιδιώτες γιατρούς που πληρούν ορισμένες, αυστηρές, προϋποθέσεις. Αυτό προβλέπει προσχέδιο τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, το οποίο έγινε γνωστό κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου “Προμήθειες Νοσοκομείων και Λοιπών Μονάδων Υγείας των ΠΕΣΥ και Αλλες Διατάξεις” από την αρμόδια επιτροπή.
Οι δύο ουσίες, που δεν θεωρούνται “ναρκωτικά” αλλά “ανταγωνιστές” των οπιούχων, χορηγούνταν μέχρι σήμερα μόνο από τον ΟΚΑΝΑ και τα δημόσια νοσοκομεία.
Επί της ουσίας,το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι συμβάσεις προμηθειών της Κεντρικής Υπηρεσίας των Περιφερειακών Συμβουλίων Υγείας (ΠΕΣΥ) και των νοσοκομείων που υπάγονται σε αυτή θα συνάπτονται και θα εκτελούνται είτε από το υπουργείο Ανάπτυξης είτε από τα ΠΕΣΥ και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που συνδέονται λειτουργικά με αυτά.
Παράλληλα, καθορίζονται τα είδη των προμηθειών, τα είδη μηχανημάτων και υλικών, συγκροτούνται πενταμελείς επιτροπές εμπειρογνωμόνων για την υποβοήθηση του έργου της Διεύθυνσης Προμηθειών του υπουργείου Υγείας κ.ά.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο και η ΝΔ ζήτησε να κληθούν για κατάθεση στην επιτροπή εκπρόσωποι των προμηθευτών. Το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε, με το σκεπτικό ότι θα ήταν δύσκολος ο τρόπος και τα κριτήρια επιλογής των εκπροσώπων.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442