Επαναλαμβάνονται οι κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών γιατρών
Αθήνα: Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι πανεπιστημιακοί γιατροί της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νόμο του υπουργείου Υγείας, ο οποίος απαγορεύει την παράλληλη εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Αθήνα: Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι πανεπιστημιακοί γιατροί της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νόμο του υπουργείου Υγείας, ο οποίος απαγορεύει την παράλληλη εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ειδικότερα, οι πανεπιστημιακοί θα συνεχίσουν να απέχουν από το κλινικό, διοικητικό και ερευνητικό τους έργο, ενώ οι πανεπιστημιακές κλινικές θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.
Πάντως, οι καθηγητές αναμένεται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των φοιτητών της Ιατρικής, προκειμένου να μη χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις για τους φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο, αλλά και αυτές του εξαμήνου, με την προϋπόθεση ότι οι φοιτητές έχουν εκπαιδευτεί γι’ αυτά τα μαθήματα.
Η επόμενη συνεδρίαση των πανεπιστημιακών γιατρών για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης τους έχει οριστεί για τον Οκτώβριο.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)









![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442