Σε θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq στο άνοιγμα της Τρίτης
Ανοδικά κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της Τρίτης, έπειτα από τα θετικά νέα για τη μεταποιητική δραστηριότητα, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 122,33 μονάδες (1,23%) στις 10.072,08 και τον Nasdaq να σημειώνει οριακή άνοδο 8,05 μονάδων (0,45%) και να διαμορφώνεται στις 1.813,48.
27
Ανοδικά κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της Τρίτης, έπειτα από τα θετικά νέα για τη μεταποιητική δραστηριότητα, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 122,33 μονάδες (1,23%) στις 10.072,08 και τον Nasdaq να σημειώνει οριακή άνοδο 8,05 μονάδων (0,45%) και να διαμορφώνεται στις 1.813,48.
O Standard & Poors 500 καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,07% και «σκαρφαλώνει» στις 1.145,71 μονάδες.
Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας NAPM ανήλθε τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, τις 47,9 μονάδες έναντι 43,6 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 44 μονάδες.
Παρ όλα αυτά ο ΝΑΡΜ παραμένει κάτω από τις 50 μονάδες (δηλαδή η αμερικανική μεταποίηση βρίσκεται ακόμη σε ύφεση) από τον Ιούλιο του 2000.
Τα στοιχεία από τον ΝΑΡΜ «δείχνουν ότι η οικονομία έχει πιθανώς φθάσει ήδη στον πάτο και ότι τα πράγματα βελτιώνονται, το οποίο μεταφράζεται στη βελτίωση των εταιρικών κερδών μάλλον σύντομα», δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής επενδύσεων της Philadelphia Trust, Ρίτσαρντ Σίχελ.
Η μετοχή της Hewlett – Packard, η οποία συμφώνησε στην εξαγορά της Compaq για 25 δισ. δολάρια, υποχωρεί κατά 2,51 δολάρια στα 20,70. Στον αντίποδα η μετοχή της Compaq ενισχύεται οριακά κατά 6 σεντς στα 12,41 δολάρια.
Από τις αρχές του έτους οι μετοχές της Hewlett – Packard καταγράφουν απώλειες 26% και της Compaq σημειώνουν πτώση της τάξεως του 18%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442