
Στο Κρίβολακ της ΠΓΔΜ έφτασαν και οι υπόλοιποι Έλληνες στρατιώτες
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η αποστολή και των υπόλοιπων 243 Ελλήνων στρατιωτών του 525 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού στην ΠΓΔΜ στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, που ως αποστολή τους έχουν την επιτήρηση του οικειοθελούς αφοπλισμού των Αλβανών ανταρτών.
25
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η αποστολή και των υπόλοιπων 243 Ελλήνων στρατιωτών του 525 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού στην ΠΓΔΜ στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, που ως αποστολή τους έχουν την επιτήρηση του οικειοθελούς αφοπλισμού των Αλβανών ανταρτών.
Λίγο πριν από τις επτά το πρωί του Σαββάτου οι Έλληνες στρατιωτικοί αναχώρησαν από το στρατόπεδο στο Πολύκαστρο Κιλκίς με 65 οχήματα και με κατεύθυνση το Κρίβολακ, όπου από την Παρασκευή έχει στρατοπεδεύσει το πρώτο τμήμα της ελληνικής δύναμης.
Η ελληνική δύναμη θα εγκατασταθεί εντός σκοπιανού στρατοπέδου, θα χρησιμοποιήσει ένα από τα κτίρια του και θα αναπτυχθεί σε αντίσκηνα που θα τοποθετήσει η ίδια. Σε αυτόν το χώρο θα συγκεντρωθούν τα όπλα των ανταρτών που θα συλλέξουν οι στρατιωτικές αποστολές όλων των χωρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ «Απαραίτητη Συγκομιδή».
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,4 την Παρασκευή ο επικεφαλής του τάγματος, αντισυνταγματάρχης Κωνσταντίνος Χούπης, δήλωσε ότι η ελληνική δύναμη βρίσκεται στο στάδιο της εγκατάστασης και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Πρόσθεσε ότι θετικές είναι και οι πρώτες επαφές με τους κατοίκους της περιοχής.
Στην Αθήνα πάντως επικρατεί ανησυχία για την κατάσταση στην περιοχή. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε δύσκολη την αποστολή, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν κίνδυνοι προβοκάτσιας και εξέφρασε την άποψη ότι εξτρεμιστικές ομάδες ενδέχεται να επιχειρήσουν την υπονόμευση της συμφωνίας.
Το ελληνικό στρατόπεδο θα είναι το σημείο συγκέντρωσης των όπλων που θα συγκεντρώνονται από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ υπολογίζει σε 80.000 τα όπλα που έχουν οι αντάρτες, ενώ δυτικοί διπλωμάτες μιλούν για 3.000 όπλα, κάτι όμως που δεν επιβεβαίωσε ο υποστράτηγος του ΝΑΤΟ Γκούναρ Λάνκε.
Χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Μπορίς Τραϊκόφσκι, και επανέλαβε τις επιφυλάξεις της Μόσχας για την επιτυχία της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εξαναγκάσει τους αντάρτες να αφοπλιστούν.
Από τις Μουρνιές Χανίων, που μίλησε σε εκδήλωση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση, διότι, όπως είπε, ακόμη και αυτήΝ τη στιγμή δεν τολμά να μιλήσει για τη μόνη εφικτή λύση που είναι η μεικτή ονομασία της γειτονικής χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε εμπόλεμη εσωκομματική ζώνη το Μαξίμου – Το «γαλάζιο» αντάρτικο ξεκίνησε
- Ο Μάικ Τζέιμς το επιβεβαίωσε: Φεύγει από τη Μονακό το καλοκαίρι!
- Η ιστορία των 4 παιδιών της Κέιτ Μπλάνσετ και του Άντριου Άπτον
- Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Η έξοδος του δράστη και των τριών ακόμη συλληφθέντων από τη ΓΑΔΑ
- Λέσβος: Ανοίγουν τα τυροκομεία του νησιού – Από σήμερα οι παραλαβές γάλακτος
- «Τιτανικός Ωκεανός» – Στις Κάννες με την πρώτη της ταινία η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη
