
Για μείωση της τουριστικής κίνησης τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι
Για μείωση της τουριστικής κίνησης, η οποία εκτιμάται περίπου στο 7% κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι. Όπως αναφέρει την Πέμπτη η εφημερίδα Τα Νέα, η φετινή καλοκαιρινή σεζόν, αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, χαρακτηρίζεται απογοητευτική από τους αρμόδιους φορείς.
35
Για μείωση της τουριστικής κίνησης, η οποία εκτιμάται περίπου στο 7% κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι. Όπως αναφέρει την Πέμπτη η εφημερίδα Τα Νέα, η φετινή καλοκαιρινή σεζόν, αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, χαρακτηρίζεται απογοητευτική από τους αρμόδιους φορείς.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, χαρακτηριστικό της φετινής τουριστικής σεζόν ήταν ότι ακόμη και τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο υπήρχαν άδεια δωμάτια, καθώς και ότι πολλά ελληνικά νοικοκυριά περιορίστηκαν σε ολιγοήμερες διακοπές.
Πάντως, με βάση στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που αφορούν στις αφίξεις από το εξωτερικό στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαίου 2001, παρατηρήθηκε μείωση της τουριστικής κίνησης της τάξεως του 1% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην Κρήτη και την Κέρκυρα, με πτώση έναντι του 2000 της τάξεως του 5,73% και 5,19% αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αριστοτέλης Διβάνης, τονίζει ότι η φετινή χρονιά δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Ωστόσο, δηλώνει ότι τα τελικά συμπεράσματα θα βγουν το Σεπτέμβριο, οπότε και θα εκδοθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
