
Κονδύλι 35 δισ. δρχ. την ερχόμενη τριετία για την καταπολέμηση και την πρόληψη της ανεργίας
Το ποσό των 35 δισ. δρχ. θα διατεθεί την επόμενη τριετία για την καταπολέμηση και την πρόληψη της ανεργίας. Αυτό προβλέπει προκήρυξη που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, και η οποία αφορά στην κατάρτιση ανέργων στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) την περίοδο 2001-2003.
35
Το ποσό των 35 δισ. δρχ. θα διατεθεί την επόμενη τριετία για την καταπολέμηση και την πρόληψη της ανεργίας. Αυτό προβλέπει προκήρυξη που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, και η οποία αφορά στην κατάρτιση ανέργων στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) την περίοδο 2001-2003.
Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αφορά στην υλοποίηση 1.160 προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, σε εκπαιδευτικά αντικείμενα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και στις ανάγκες κάθε ανέργου.
Οι σχετικές χρηματοδοτήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Γ ΚΠΣ για την ανάπτυξη και προώθηση ενεργών πολιτικών, με σκοπό την καταπολέμηση και την πρόληψη της ανεργίας.
Όσα προβλέπονται στην προκήρυξη θα συγχρηματοδοτηθούν κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο της συμβολής του για την καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων, με τη βελτίωση των δυνατοτήτων απασχόλησης των ανέργων, την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος, την ανάπτυξη της ικανότητας προσαρμογής των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στις νέες συνθήκες, καθώς και την προώθηση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές