Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Πτώση μετά την αρχική άνοδο στο ΧΑΑ την Τετάρτη

Πτώση μετά την αρχική άνοδο στο ΧΑΑ την Τετάρτη

Στο αρνητικό πρόσημο γύρισε ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους την Τετάρτη, καθώς αποδείχτηκαν άκαρπες οι προσπάθειες ανάκαμψης μετά τη χτεσινή «βουτιά» και επανόδου στα επίπεδα των 2.700 μονάδων. Παρά τη θετική εικόνα κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η κατάσταση άλλαξε άρδην με τις τράπεζες να δίνουν για δεύτερη συνεχή ημέρα το στίγμα της μεταστροφής.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

34

Στο αρνητικό πρόσημο γύρισε ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους την Τετάρτη, καθώς αποδείχτηκαν άκαρπες οι προσπάθειες ανάκαμψης μετά τη χτεσινή «βουτιά» και επανόδου στα επίπεδα των 2.700 μονάδων. Παρά τη θετική εικόνα κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η κατάσταση άλλαξε άρδην με τις τράπεζες να δίνουν για δεύτερη συνεχή ημέρα το στίγμα της μεταστροφής.

Στη μία το μεσημέρι ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του ΧΑΑ υποχωρούσε κατά 0,80% και διαμορφωνόταν στις 2.648,27 μονάδες, αν και λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης είχε αναρριχηθεί μέχρι και στις 2.701,24.


Την ίδια ώρα, ο όγκος των συναλλαγών προσέγγιζε τα 74,3 εκατ. ευρώ ή 25,3 δισ. δρχ, ενώ από το σύνολο των υπό διαπραγμάτευση μετοχών, οι 102 ενισχύονταν, έναντι 205 πτωτικών και 67 αμετάβλητων.


Την κατιούσα ακολουθούσαν και οι τρεις δείκτες FTSE, με τον εικοσάρη της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 1,05%, εξαιτίας των πιέσεων στα τραπεζικά χαρτιά. Ακολουθούσε ο MID-40 της μέσης κεφαλαοποίησης με πτώση 0,90%, ενώ σθεναρές αντιστάσεις πρόβαλε ο SMALL CAP 80 της μικρής, συγκρατώντας τις απώλειές του στο 0,55%.


Πτωτικά κινούνταν και σχεδόν όλοι οι κλαδικοί δείκτες, με εξαίρεση τρεις, αυτούς της κλωστοϋφαντουργίας (1,08%), των συμμετοχών (0,15%) και των κατασκευαστικών εταιρειών (0,04%).


Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 1,82%, σημείωνε ο δείκτης του λιανικού εμπορίου, ακολουθούμενος από εκείνους των τραπεζών (-1,73%) και των ειδών-λύσεων πληροφορικής (ο οποίος, δεχόμενος δυσμενείς επιδράσεις από το αρνητικό διεθνές κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο υποχωρούσε κατά 1,47%).


Καθοδικά κινούνταν, επίσης, οι δείκτες των ασφαλειών (-0,69%), των βασικών μετάλλων (-0,73%), των βιομηχανιών (-0,73%), των εκδόσεων-εκτυπώσεων (-0,21%), των εταιρειών επενδύσεων (-0,84%), των μη μεταλλικών ορυκτών-τσιμέντων (-0,70%), της παράλληλης αγοράς (-0,81%), της πληροφορικής (-1,28%), των τηλεπικοινωνιών (-0,01%), των τροφίμων-ποτών (-0,77%) και του χονδρικού εμπορίου (-0,62%).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026
Cookies