37

Ο νέος ανισόπεδος κόμβος στη διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισού με την Πέτρου Ράλλη στην πρωτεύουσα δόθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην κυκλοφορία από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Παράλληλα εγκαινιάστηκαν ακόμη 3,5 χλμ. του σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου επί της λεωφόρου Κηφισού, πάνω από την κοίτη του ποταμού.

Από το 1994 μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί εκ νέου οι ανισόπεδοι κόμβοι του Ροσινιόλ, στη Λένορμαν, η υπόγεια γέφυρα της λεωφόρου Καβάλας, η γέφυρα της Ιεράς Οδού καθώς και οι υπέργειοι κλάδοι γεφυρών προς Κόρινθο στη λεωφόρο Καβάλας, αλλά και οι δυο υπέργειοι κλάδοι γεφυρών Από και προς τη λεωφόρο Καβάλας. Συνολικά έχουν δοθεί στην κυκλοφορία τα 15 από τα 18 χλμ. της λεωφόρου βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής. Απομένουν τρία ακόμη χιλιόμετρα για τη σύνδεση της λεωφόρου Κηφισού με την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος που θα δημοπρατηθούν εντός του Αυγούστου.


Όπως επισήμανε ο Κώστας Λαλιώτης κάθε μέρα μετακινούνται από τη λεωφόρο Κηφισού 200 χιλιάδες αυτοκίνητα και 800 χιλιάδες πολίτες. «Η μετακίνησή τους γίνεται με ταχύτητα, άνεση και ασφάλεια».


Η λεωφόρος Κηφισού που είναι ένα έργο με μεγάλη κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική αξία, πρόσθεσε ο κ. Λαλιώτης, αποτελεί τμήμα του Ολυμπιακού δακτυλίου που μαζί με την παραλιακή, τη λεωφόρο Συγγρού και τις λεωφόρους βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασ.Σοφίας και Κηφισίας θα αποτελέσουν τις βασικές αρτηρίες εξυπηρέτησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο