Αρωγή στους σεισμοπαθείς της Σκύρου υπόσχεται ο Κ.Λαλιώτης
Τα μέτρα αρωγής που ίσχυσαν στην Αττική θα τεθούν σε ισχύ και για τη Σκύρο, υποσχέθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Ο Κώστας Λαλιώτης τόνισε ότι η κρατική μηχανή κινητοποιήθηκε γρήγορα και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο ή στην Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καμμία πρόβλεψη.
Τα μέτρα αρωγής που ίσχυσαν στην Αττική θα τεθούν σε ισχύ και για τη Σκύρο, υποσχέθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Ο Κώστας Λαλιώτης τόνισε ότι η κρατική μηχανή κινητοποιήθηκε γρήγορα και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο ή στην Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καμμία πρόβλεψη.
Ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας, Βασίλης Παπαζάχος, είχε τονίσει νωρίτερα ότι ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα είχαν προβλέψει το σημερινό σεισμό στη Σκύρο, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε υπάρξει σχετική ενημέρωση της Πολιτείας, θεωρώντας πως ο σεισμός δεν θα είχε ουσιαστικές συνέπειες.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι θα ισχύσουν και για τη Σκύρο τα ίδια μέτρα αρωγής που ίσχυσαν και στην Αττική, ενώ τόνισε πως αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε γρήγορα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρωϊνού σεισμού.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί, είπε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στις οικοδομές, το οδικό δίκτυο και τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά και ζημιές σε κτίρια. Ήδη έσπευσε επί τόπου κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ με μηχανικούς, ανακοίνωσε, το οποίο θα παραμείνει στη Σκύρο για τρείς εβδομάδες για να ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων