Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 12o
«Όχι σε συμφωνίες μοιράσματος εξουσίας» λέει ο υπουργός Υγείας εν όψει του συνεδρίου

«Όχι σε συμφωνίες μοιράσματος εξουσίας» λέει ο υπουργός Υγείας εν όψει του συνεδρίου

Τις δικές του προτάσεις για να «βγει η χώρα από το αδιέξοδο» καταθέτει στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος. Μιλώντας εφ όλης της ύλης ο κ. Παπαδόπουλος ζητά από τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει - εν όψει του συνεδρίου - σε «συμφωνίες μοιράσματος εξουσίας».

35

Τις δικές του προτάσεις για να «βγει η χώρα από το αδιέξοδο» καταθέτει στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος. Μιλώντας εφ όλης της ύλης ο κ. Παπαδόπουλος ζητά από τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει – εν όψει του συνεδρίου – σε «συμφωνίες μοιράσματος εξουσίας».

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το εάν ο κ. Σημίτης, εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο, πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες «προς ορισμένα στελέχη», ο υπουργός Υγείας απαντά: «Εάν μεν οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν να κάνουν με στόχο και άξονα την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, συμφωνώ απολύτως. Εάν έχουν να κάνουν με το μοίρασμα της εσωκομματικής εξουσίας, διαφωνώ απολύτως».


Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται και στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που ζητούν αλλαγή πολιτικής, κάνοντας λόγο «για ένα μελαγχολικό φαινόμενο». Όπως επισημαίνει, πολλά από τα κορυφαία στελέχη εξαγγέλλουν προσωπικές πολιτικές, «οι οποίες είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτές που έχει ανάγκη ο τόπος». Υπάρχουν γενικολογίες, αοριστολογίες εύκολα ακούσματα, εσωκομματικός δημοσιοσχετισμός – απίστευτος – για να κολακεύονται συνειδήσεις, λόγια που δεν έχουν περιεχόμενο».


Σε ό,τι αφορά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο, ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι δεν πρέπει να ισχύσει «η λογική των σταυροφοριών για να απελευθερώσουμε τους Αγιους Τόπους», διότι με αυτόν τον τρόπο «ο ένας και ο άλλος τραβά τον διαφορετικό του δρόμο, δίνοντας βάρος σε μια επικοινωνιακή προσωπική αγωνία, το πως θα πάρει κάποια ψήγματα δημοσιότητας και επιβεβαιώσεως».


Ο υπουργός Υγείας αναφέρεται και στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, για να τονίσει ότι δεν πρέπει «να εγκαταλειφθούμε στη μακαριότητα ότι πετύχαμε τους στόχους και ότι τώρα ήλθε η ώρα να ξεχειλώσουμε τα πάντα».


Ακόμη, ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο οικονομικό επιτελείο, σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, μετά το συνέδριο. «Θέλω να παραμείνω στο υπουργείο Υγείας για να ολοκληρώσω αυτή τη βασανιστική προσπάθεια, την οποία έχουμε ξεκινήσει, να εξυγιάνουμε το χώρο της υγείας, ένα χώρο που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό», επισημαίνει.


Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος επαναλαμβάνει ότι η μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας θα γίνει. Παράλληλα, καλεί τους «διπλοθεσίτες» γιατρού του ΕΣΥ να επιλέξουν το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies