Η εξέταση DNA δεν αποτελεί επαρκή απόδειξη ενοχής ή μη ενός κατηγορουμένου
Με δικαστική απόφαση γίνεται αποδεκτό για πρώτη φορά στην Ελλάδα το γεγονός ότι η εξέταση του DNA μπορεί να μην αποτελεί επαρκές αποδεικτικό στοιχείο προκειμένου να κριθεί η ενοχή ή μη ενός κατηγορημένου.
Με δικαστική απόφαση γίνεται αποδεκτό για πρώτη φορά στην Ελλάδα το γεγονός ότι η εξέταση του DNA μπορεί να μην αποτελεί επαρκές αποδεικτικό στοιχείο προκειμένου να κριθεί η ενοχή ή μη ενός κατηγορημένου.
Σύμφωνα με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατά πλειοψηφία τεσσάρων προς τρεις, αθώωθηκε η Σάμπρα Φατμέ, 27 ετών, από το Λίβανο, μολονότι η πιθανότητα λάθους της εξέτασης DNA στην οποία υπεβλήθη ήταν 1 προς 67.000. Η 37χρονη αλλοδαπή κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα φίλης της.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων