ΠΟΥ: Το 94% των Ελλήνων μαθητών καταναλώνει αλκοόλ
Αθήνα:Το 94% των Ελλήνων μαθητών καταναλώνει αλκοόλ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες, Δευτέρα, στην Αθήνα ο υπεύθυνος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη μελέτη και την αντιμετώπιση του προβλήματος της κατάχρησης αλκοόλ, Σες Γκους, κατά τη διάρκεια επιστημονικής συνάντησης στο Γκάζι με θέμα "Η Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για το Αλκοόλ".
Αθήνα:Το 94% των Ελλήνων μαθητών καταναλώνει αλκοόλ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες, Δευτέρα, στην Αθήνα ο υπεύθυνος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη μελέτη και την αντιμετώπιση του προβλήματος της κατάχρησης αλκοόλ, Σες Γκους, κατά τη διάρκεια επιστημονικής συνάντησης στο Γκάζι με θέμα «Η Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για το Αλκοόλ».
Σύμφωνα με τον κ. Γκους, το 69% των εντεκάχρονων μαθητών στην Ελλάδα καταναλώνει αλκοόλ, τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Από το ποσοστό αυτό το 17% καταναλώνει κρασί και το 14% μπίρα. Από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα αυξήθηκε από 27,8 σε 35,6% για τις ηλικίες 18 έως 25.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους είκοσι νέους ηλικίας 18-24 ετών δηλώνει ότι το ποτό έχει γίνει αιτία πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος. Στην Ελλάδα χάνουν την ζωή τους από τροχαία ατυχήματα κάθε χρόνο 2.500 άτομα και τραυματίζονται άλλα 32.000. Ο τραυματισμός ή ο θάνατος 1.100 ατόμων οφείλεται σε τροχαία που σχετίζονται με το αλκοόλ.
health.in.gr
- ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]
- Η εκρηκτική Σάσα Μπάστα για αγορές εσωρούχων στη Μύκονο
- Σαλμονέλα στη Λαμία: Βρέθηκε ο προμηθευτής των ύποπτων κοτόπουλων
- Γαλλία – Ισπανία: Ευρωπαϊκή «τιτανομαχία» για μια θέση στον τελικό του Μουντιάλ
- Ολοκληρώθηκε η τοπογραφική και βυθομετρική χαρτογράφηση στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
- ΗΠΑ: Επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε βάρος φορέων της Κούβας – Και του υπουργείου Τουρισμού
- Συνεχίζει τις μεταγραφές η Βιλερμπάν – Πάει για Μπολομπόι και Μιλς
- ΕΡΓΑΝΗ: Καταγγελίες για μονοπώλιο στο λογισμικό της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)







![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442