
Η άσκηση ευεργετική για τους διαβητικούς
Φιλαδέλφεια: Σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στην ετήσια ημερίδα της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει ενήλικους με διαβήτη τύπου 2 να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα γλυκόζης του αίματός τους, ακόμα και χωρίς την απώλεια βάρους.
Φιλαδέλφεια: Σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στην ετήσια ημερίδα της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει ενήλικους με διαβήτη τύπου 2 να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα γλυκόζης του αίματός τους, ακόμα και χωρίς την απώλεια βάρους.
Ο Δρ Ronald J. Sigal, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οτάβα, δήλωσε στο Reuters Health: “Ατομα με διαβήτη τύπου 2 που γυμνάζονται, χωρίς ωστόσο να χάνουν βάρος, δεν θα πρέπει να αποθαρρύνονται. Ακόμα και εάν δεν αδυνατίζουν, οφελείται η υγεία τους και περιορίζονται οι πιθανότητες να εκδηλωθούν επιπλοκές”.
Ο Sigal εξηγεί ότι η άσκηση βοηθά την ευαισθητοποίηση των ηπατικών και μυϊκών κυττάρων απέναντι στην ινσουλίνη. Επιπλέον, αυξάνει τη διάθεση της γλυκόζης στο εσωτερικό των κυττάρων μέσα από διάφορους μηχανισμούς, οι οποίοι δεν σχετίζονται απαραίτητα με την απώλεια βάρους.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας στηρίζονται σε 14 άλλες έρευνες, που εξετάζουν την επίδραση της άσκησης για οκτώ τουλάχιστον εβδομάδες σε συνολικό δείγμα 528 ενηλίκων με διαβήτη τύπου 2. Στις 12 έρευνες η άσκηση ήταν αεροβική, ενώ στις άλλες δύο με βάρη. Από όλες προκύπτει ότι η άσκηση, αερόβια ή αναερόβια, βελτιώνει τη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος.
Παρά το γεγονος ότι τα ευρήματα είναι ενθαρρυντικά, ο Sigal υποοστηρίζει ότι θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες για τον τύπο, την ένταση και τη συχνότητα της άσκησης που έχει τα ευεργετικότερα αποτέλεσματα στην υγεία των διαβητικών.
health.in.gr
- Ο Λεσόρ υποβλήθηκε σε επέμβαση καθαρισμού στον αγκώνα
- Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή νέου ΚΑΠΗ στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
- Λάρισα: Ατελείωτες ουρές για έκδοση διαβατηρίων – Ποιος ο λόγος
- Μπουένος Αϊρες: Χιλιάδες φίλαθλοι υποδέχθηκαν την εθνική Αργεντινής (vids)
- Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ουκρανία καθώς τα drone γίνονται αεριωθούμενα
- Ζεντάγια, δεν θυσιάζονται τα πάντα στον βωμό της μόδας – Η διαμάχη για τα αρχαία ιρανικά κοσμήματα
