
Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ενδέχεται να κατηγορηθεί για «περίεργη» αγοραπωλησία
Η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας τάχθηκε την Τετάρτη υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών στον υπουργό Εξωτερικών, Χοσέπ Πικέ, πρώην διοικητή της μεγάλης χημικής βιομηχανίας Ercros, για αγοραπωλησία κάτω από «περίεργες» συνθήκες.
34
Η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας τάχθηκε την Τετάρτη υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών στον υπουργό Εξωτερικών, Χοσέπ Πικέ, πρώην διοικητή της μεγάλης χημικής βιομηχανίας Ercros, για αγοραπωλησία κάτω από «περίεργες» συνθήκες.
Η απόφαση ελήφθη με δέκα ψήφους υπέρ και δύο μόνο κατά, και αναφέρει ότι ο κ. Πικέ πρέπει να προσαχθεί για ανάκριση, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας Μπαρτόλομε Βάργκας, που έχει αναλάβει την υπόθεση Ercros.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζητά να γίνει έλεγχος για ατασθαλίες κατά την πώληση -το 1991- της πετρελαικής εταιρείας Ertoil, θυγατρική της Ercros, που αργότερα εξαγοράστηκε από το γαλλικό όμιλο Elf, και γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών.
Η υπόθεση αυτή αφορά στην πώληση από την Ercros της θυγατρικής της Ertoil έναντι 250 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία χαρτοφυλακίου από το Λουξεμβούργο GMJ το 1991. Το τίμημα εισπράχθηκε αρχικά από την Ercros, όμως στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τα ταμεία της καταλάνικης εταιρείας από αγνώστους και προς άγνωστη κατεύθυνση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ακρόπολη και οι παροχές στους τουρίστες στο μικροσκόπιο της Libération – «Κάποιοι αναγκάζονται να ουρήσουν ανάμεσα στα μάρμαρα»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ζούμε περισσότερο αλλά όχι τόσο υγιείς
- Οι «Χούθι» χτύπησαν δεξαμενόπλοιο της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα – Πιθανώς και δεύτερο
- Η Boeing ζητά παρέμβαση ΗΠΑ για δάνειο της ΕΕ προς την Airbus
- Ισπανία: Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα – Εκκενώθηκαν κοινότητες κοντά στη Μαδρίτη
- Γιορτή σήμερα 23 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


