Καμπανάκι για τα δάνεια των αμερικανικών τραπεζών έκρουσε ο πρόεδρος της Fed
Μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση ως προς την άσκηση της πιστωτικής πολιτικής τους συνέστησε στους ιθύνοντες των αμερικανικών εμπορικών τραπεζών ο πρόεδρος της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν λέγοντας ότι η αφειδής δανειοδότηση δεν είναι πανάκεια στα τωρινά προβλήματα των μεγάλων τραπεζών.
27
Μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση ως προς την άσκηση της πιστωτικής πολιτικής τους συνέστησε στους ιθύνοντες των αμερικανικών εμπορικών τραπεζών ο πρόεδρος της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν λέγοντας ότι η αφειδής δανειοδότηση δεν είναι πανάκεια στα τωρινά προβλήματα των μεγάλων τραπεζών.
Ο Γκρίνσπαν αναφέρθηκε σε «επιδείνωση του ενεργητικού πολλών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών» η οποία όμως όπως υπογράμμισε οφείλεται στην επιβράδυνση του αναπτυξιακού ρυθμού της οικονομίας των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, που διανύει την τρίτη διαδοχική θητεία του, διαβεβαίωσε πάντως ότι σε καμία περίπτωση η θέση των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών δεν καθίσταται επισφαλής.
Αποδέχθηκε ότι η αβεβαιότητα που περιβάλλει την οικονομία των ΗΠΑ εξαιτίας της τωρινής κατάστασης των τραπεζών επιτείνεται και επέστησε μάλιστα την προσοχή ότι προέχει να ενταθεί στους αμέσως επόμενους ο εποπτικός – κανονιστικός μηχανισμός για τις εμπορικές τράπεζες. Επέμεινε όμως ότι οι εμπορικές τράπεζες πρέπει να δανείζουν στο ορατό μέλλον με φειδώ.
Ωστόσο οι απόψεις Γκρίνσπαν έρχονται σε αντίθεση με μερίδα αναλυτών της αμερικανικής οικονομίας οι οποίοι διατυπώνουν την άποψη ότι από την «συγκρατημένη» πιστωτική πολιτική δημιουργούνται ήδη προβλήματα για την αμερικανική οικονομία.
Σιγή ιχθύος για τα επιτόκια
Τέλος, τήρησε σιγή ιχθύος αναφορικά με τις προθέσεις της Νομισματικής Επιτροπής της Fed (συνέρχεται την επόμενη εβδομάδα).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουκρανία: Δέκα τραυματίες και πλήγματα σε υποδομές στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones
- Telesport: «Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει κλείσει στον Ολυμπιακό»
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Α’)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442