
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μελετά την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων
Οι εισφορές υπέρ τρίτων παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία και η Ελλάδα θα πρέπει να τις καταργήσει, σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να λάβει σύντομα την απόφασή του για το θέμα.
37
Οι εισφορές υπέρ τρίτων παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία και η Ελλάδα θα πρέπει να τις καταργήσει, σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να λάβει σύντομα την απόφασή του για το θέμα.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, που δημοσιεύει την είδηση, η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στην κυβέρνηση αφού θα υποχρεωθεί να καταργήσει τους φόρους υπέρ τρίτων, έχοντας ακόμη νωπή την οδυνηρή περιπέτεια με το ασφαλιστικό.
Κατά τη δίκη που διεξήχθη στις 7 Ιουνίου, ύστερα από προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει ότι θα διευθετήσει σύντομα το θέμα με νομοθετικές ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αφορμή για την προσφυγή της Κομισιόν αποτέλεσαν οι εισφορές υπέρ τρίτων ή οι κοινωνικοί πόροι που αφορούσαν στα Ταμεία Νομικών και Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Ευρωδικαστηρίου και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.
Η εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει ευρύτερες προεκτάσεις, καθώς αφορά αφενός στη βιωσιμότητα αρκετών ασφαλιστικών ταμείων και αφετέρου σε εκατομμύρια Έλληνες που καλούνται να καταβάλουν σημαντικά ποσά σε Ταμεία που δεν ανήκουν και από τα οποία δεν προσδοκούν τίποτα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεύτερη κατάρριψη drone από την Υεμένη από τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία
- «Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει» – Πώς ο πρόεδρος του Καζακστάν σόκαρε τον Πούτιν
- Grand Prix Ουγγαρίας: Ο Λάντο Νόρις πήρε την pole position
- Ευρωπαίοι καταναλωτές σε νευρική κρίση – Σταθερά οι πιο απαισιόδοξοι οι Έλληνες
- Ο Τζάστιν Μπίμπερ και η σύζυγός του, Χέιλι, κάνουν διακοπές στο Κρανίδι – Το βίντεο που ανέβασαν
- Σε υψηλή τροχιά οι θερμοκρασίες το επόμενο 15νθήμερο – Η πρόγνωση του καιρού
