Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός από πυρά Παλαιστινίων ελληνορθόδοξος μοναχός

Νεκρός από πυρά Παλαιστινίων ελληνορθόδοξος μοναχός

Νεκρός από πυρά Παλαιστινίων κοντά σε ένα οδόφραγμα του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη έπεσε την Τετάρτη ο Έλληνας ιερομόναχος της Μονής Αγίου Γεωργίου Χοτζεβίτου, Γερμανός, κατά κόσμον Γεώργιος Τσιμπουκτσάκης.

37

Νεκρός από πυρά Παλαιστινίων κοντά σε ένα οδόφραγμα του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη έπεσε την Τετάρτη ο Έλληνας ιερομόναχος της Μονής Αγίου Γεωργίου Χοτζεβίτου, Γερμανός, κατά κόσμον Γεώργιος Τσιμπουκτσάκης.

Ο 34χρονος μοναχός, που καταγόταν από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, διέμενε σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στο Ουάντι Κελτ, κοντά στην Ιεριχώ. Ο άτυχος μοναχός έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του δέχτηκε επίθεση στις 10.45 το πρωί από Παλαιστίνιους που βρίσκονταν σε άλλο όχημα. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, οι δράστες της επίθεσης στόχευαν έναν Ισραηλινό.


Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για το γεγονός αλλά και την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στους Αγίους Τόπους, οι οποίες γίνονται αιτία να χάνουν τη ζωή τους πολλοί αθώοι άνθρωποι. Απεύθυνε, επίσης, έκκληση σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για ειρήνη.


Ο Γεώργιος Τσιμπουκτσάκης γεννήθηκε το 1966 στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης και σπούδασε στη Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετέβη στα Ιεροσόλυμα το Νοέμβριο του 1990, ενώ το Δεκέμβριο του 1993 ο Πατριάρχης Διόδωρος τον έχρισε μοναχό. Το 1994 έγινε ηγούμενος στη μονή Αγίου Γεωργίου Χοτζεβίτου. Η κηδεία του θα γίνει το πρωί της Πέμπτης στη μονή του Αγίου Γεωργίου.


Την ανησυχία του εξέφρασε το ΥΠΕΞ


Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης, εξέφρασε με δηλώσεις του τη βαθύτατη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης για την αποτρόπαια δολοφονία του ιερομονάχου αλλά και την ανησυχία του υπουργείου Εξωτερικών για τις εξελίξεις στην περιοχή.


«Απευθύνουμε έκκληση προς όλα τα μέρη να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των υπευθύνων της δολοφονίας και την άμεση παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και θα προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες που θα συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και τη διαφύλαξη του κύρους του Πατριαρχείου» τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.




Τελευταία ενημέρωση 19:00




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Sports in

Στο Βερολίνο ο Μίτσιτς: Έβγαλε φωτογραφία με τον γιο του Αταμάν και «άναψε» φωτιές (pic)

Ο Βασίλιε Μίτσιτς βρίσκεται στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει από το Final Four, είχε μια ιδιαίτερη συνάντηση και φωτογραφήθηκε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον γιο του Εργκίν Αταμάν, Σαρπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024