
Κάτω από το στόχο τα δημόσια έσοδα το Μάιο
Κάτω από τον ετήσιο στόχο του προϋπολογισμού (8%) σε 4,8% διαμορφώθηκε ο ρυθμός αύξησης των δημοσίων εσόδων το Μάιο, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, καθώς και τα έσοδα από το ΧΑΑ είναι μειωμένα.
27
Κάτω από τον ετήσιο στόχο του προϋπολογισμού (8%) σε 4,8% διαμορφώθηκε ο ρυθμός αύξησης των δημοσίων εσόδων το Μάιο, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, καθώς και τα έσοδα από το ΧΑΑ είναι μειωμένα.
Παρ όλα αυτά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου τα έσοδα του Δημοσίου εξακολούθησαν να βρίσκονται πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού, παρουσιάζοντας πλεόνασμα ύψους 60 δισ. δραχμών.
Ειδικότερα, στο πεντάμηνο τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού παρουσίασαν αύξηση 9% έναντι ετήσιου στόχου του προϋπολογισμού 8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα έσοδα των ΔΟΥ το Μάιο παρουσίασαν αύξηση 4,9% και στο πεντάμηνο αυξήθηκαν κατά 8,7%. Η πτώση του ρυθμού αύξησης των εσόδων των εφοριών το Μάιο οφείλεται και στις χαμηλότερες εισπράξεις συγκριτικά με πέρυσι από το φόρο Εισοδήματος Νομικών Προσώπων.
* Τα έσοδα των τελωνείων το Μάιο παρουσίασαν αύξηση 4,2% και στο πεντάμηνο αυξήθηκαν κατά 4,2%.
* Τα έσοδα από το ΦΠΑ το Μάιο παρουσίασαν αύξηση 6,1% και στο πεντάμηνο αυξήθηκαν 12%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σλοβενία – Ελλάδα 74-87: Εύκολη νίκη για την Εθνική Παίδων, πρώτος σκόρερ ο Χριστοδούλου
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπορεί η Κίνα να κυριαρχήσει στην εξαγωγή ΑΙ;
- Βλάχος: «Θέλουμε πολύ το χρυσό και θα παλέψουμε για αυτό» (vid)
- Πώς σώθηκε το παιδί που έπεσε σε πισίνα στην Κρήτη – Οι δραματικές προσπάθειες της μητέρας του
- Εδώ, στην Ελλάδα: Ο Τομ Χανκς συνάντησε θαυμαστή που τον είχε τατουάζ
- Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Εύκολη πρωτιά για την Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο (vid)
