
Με μεγάλη καθυστέρηση έκλεισαν οι κάλπες στο Ιράν
Με πέντε ώρες καθυστέρηση έκλεισαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές του Ιράν την Παρασκευή, αφού οι Αρχές παρέτειναν την ψηφοφορία στις κυριότερες πόλεις, λόγω της μεγάλης προσέλευσης των ψηφοφόρων.
37
Με πέντε ώρες καθυστέρηση έκλεισαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές του Ιράν την Παρασκευή, αφού οι Αρχές παρέτειναν την ψηφοφορία στις κυριότερες πόλεις, λόγω της μεγάλης προσέλευσης των ψηφοφόρων.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Χαταμί βρίσκεται κοντά σε μεγάλη νίκη έναντι των εννέα συντηρητικών αντιπάλων του.
Ωστόσο, ο μεταρρυθμιστής κληρικός χρειάζεται μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές για να υπερκεράσει την αντίσταση των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών στις προσπάθειές του να διευρύνει τις πολιτικές και τις κοινωνικές ελευθερίες.
Η προσέλευση ψηφοφόρων την τελευταία στιγμή, λόγω της μεγάλης ζέστης που κατά τη διάρκεια της ημέρας πλησίασε τους σαράντα βαθμούς Κελσίου, προκάλεσε μεγάλες ουρές σε πολλά από τα 37.000 εκλογικά τμήματα. Οι κάλπες έκλεισαν τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).
Περίπου 42 εκατομμύρια Ιρανοί ηλικίας 15 ετών και άνω είχαν δικαίωμα ψήφου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αποκάλυψη Αλ Σάρα: Η Συρία επιδιώκει συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ – Τι είπε για τα Υψίπεδα του Γκολάν
- Τουρισμός: Ποιοι είναι οι μεγάλοι «αιμοδότες» της Ελλάδας – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Η Ελλάδα υπερδύναμη και στην κωπηλασία! Πρώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 με 6 μετάλλια
- Βερολίνο: Οι αρχές φοβούνται νέες τρομοκρατικές επιθέσεις – Ο δράστης έκανε μαθήματα αποριζοσπαστικοποίησης
- Το μυστικό της μακροζωίας: Γιατί οι κάτοικοι της «μπλε ζώνης» της Σαρδηνίας ζουν όχι μόνο πολύ, αλλά και καλά
- Μπέρναμ: Θα θέτω πάντοτε τα συμφέροντα της Βρετανίας πάνω από όλα – «Όχι» σε πρόωρες εκλογές

