
Κατά 25% επάνω τα έσοδα του ΟΤΕ το α τρίμηνο του 2001
Αυξημένη κερδοφορία της τάξεως του 15,1% σε επίπεδο ομίλου και του 25% σε εταιρικό επίπεδο παρουσίασαν οι λογιστικές καταστάσεις του ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2001.
61
Αυξημένη κερδοφορία της τάξεως του 15,1% σε επίπεδο ομίλου και του 25% σε εταιρικό επίπεδο παρουσίασαν οι λογιστικές καταστάσεις του ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2001.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, ευεργετικά στα κέρδη επέδρασε το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης του κόστους υπηρεσιών συγκρατήθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι τα έσοδα.
Τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας εμφάνισαν ανάκαμψη της τάξεως του 9,6%, παρ όλο που από το 2000 έως το Μάρτιο του 2001 σημειώθηκαν τρεις μειώσεις τιμολογίων, ενώ και τα έσοδα από υπηρεσίες γενικής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 16,3% σε σχέση με το α τρίμηνο του 2000.
Σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 322,5 δισ. δρχ., αυξημένος κατά 15,1% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν αύξηση 24,9% και διαμορφώθηκαν σε 82,1 δισ. δρχ. έναντι 65,7 δισ. δρχ. που ήταν το α τρίμηνο του 2000.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Νίκος Μανασής τόνισε: «Οι σημαντικοί ρυθμοί αύξησης σε όλα τα οικονομικά μεγέθη το α τρίμηνο του 2001 επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής του ομίλου και τον προσανατολισμό του προς την κινητή τηλεφωνία και τις νέες υπηρεσίες […] Στόχος μας παραμένει η ισχυρή ανάπτυξη εντός και εκτός Ελλάδος με συνέπεια απέναντι στους πελάτες μας και την επενδυτική κοινότητα.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Συρία: Ο Γκουτέρες ζητά να γίνει σεβαστή η εθνική κυριαρχία της χώρας
- Η μητέρα του Μπεν και του Κέισι Άφλεκ, απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών – Η τελευταία επιθυμία της
- Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Φιλική ήττα για τη Ναϊμέγκεν από την Έλβερσμπεργκ (1-0)
- Ιράν: Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο της Υεμένης, λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί
- Ισπανία: Ένας νεκρός από πυρκαγιά στη Βαλένθια
- Μπολόνια – Ηρακλής 2-0: Θετικές εντυπώσεις από τον «Γηραιό», παρά τη φιλική ήττα (vid)