53

Την έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού στις νέες τεχνολογίες αποκαλύπτει έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σε 620 επιχειρήσεις. Το 50% των εταιρειών δεν μπορούν να καλύψουν τις κρίσιμες θέσεις εργασίας σε τομείς όπως των χρηματοοικονομικών, των αναλυτών πληροφορικής και των μηχανικών δικτύων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος το Σάββατο, την ώρα που η ανεργία βρίσκεται στο 11% οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να βρουν προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξή τους και στην αύξηση της απασχόλησης.


Ο ΣΕΒ διαπιστώνει ότι το 86% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν προσλήψεις μέσα στην επόμενη πενταετία σε ειδικότητες αιχμής με στελέχη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε ποσοστό 70% με χαμηλότερης εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το 36,8% έχει ανάγκη από προσωπικό καταρτισμένο στις οικονομικές ειδικότητες, το 32,1% στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, το 31% ζητά πτυχιούχους μηχανολόγους μηχανικούς, το 27,7% στελέχη με εκπαίδευση στις πωλήσεις και το μάρκετιγκ, το 25,8% χημικούς και χημικούς μηχανικούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ