Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Προσπάθεια να κλείσουν τα εσωκομματικά μέτωπα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Προσπάθεια να κλείσουν τα εσωκομματικά μέτωπα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Επιχείρηση να κλείσουν τα μέτωπα της εσωκομματικής αντιπαράθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τα προβλήματα εσωστρέφειας.

56

Επιχείρηση να κλείσουν τα μέτωπα της εσωκομματικής αντιπαράθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τα προβλήματα εσωστρέφειας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα την Πέμπτη, οι επαφές του πρωθυπουργού με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως φέρουν αποτέλεσμα, καθώς οι συνομιλητές του Κώστα Σημίτη συμφωνούν ότι τα μέτωπα της αντιπαράθεσης πρέπει να εκλείψουν. Για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός φέρεται να επιδίωξε τη συμφωνία τόσο του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και των Κώστα Λαλιώτη, Κώστα Σκανδαλίδη και Ακη Τσοχατζόπουλου.


Το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός είχε μάλιστα συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να γίνει η πρώτη εκτίμηση της νέας επικοινωνιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Το πρωί της Τετάρτης, ο Κ.Σημίτης συναντήθηκε επίσης και με την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου. Πέρα από τα θέματα αρμοδιότητας της υπουργού, η συζήτηση περιστράφηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και γύρω από την κρίση στο κυβερνών κόμμα.


«Δημαρχολογία» τέλος στη ΝΔ


Τέλος στη «δημαρχολογία» επιχειρεί να θέσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, καθώς, μετά το θόρυβο που ξέσπασε από τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος κορυφαίων στελεχών του κόμματος για το Δήμο της Αθήνας, προέκυψε νέος κύκλος εσωστρέφειας.


Η Ρηγίλλης επιμένει να υποβαθμίζει το θέμα και να το χαρακτηρίζει «πρόωρο». Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον Γ.Βουλγαράκη, την Ντ.Μπακογιάννη και τον Β.Πολύδωρα, δημοσίευμα των Νέων προσέθεσε στο μακρύ κατάλογο και το όνομα του εκπροσώπου του κόμματος Θοδωρή Ρουσόπουλου.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ρηγίλλης άφησε να διαρρεύσει «δήλωση κύκλων», σύμφωνα με την οποία «οποιαδήποτε φιλολογία ή δημαρχολογία δεν εξυπηρετεί ούτε το θεσμό, ούτε την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies