Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Το ασφαλιστικό έβλαψε σοβαρά το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο ΥΠΠΟ

Το ασφαλιστικό έβλαψε σοβαρά το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο ΥΠΠΟ

«Υπέστημεν μεγάλη βλάβη» είναι τα λόγια με τα οποία θέλησε να κάνει την αποτίμησή του ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

25

«Υπέστημεν μεγάλη βλάβη» είναι τα λόγια με τα οποία θέλησε να κάνει την αποτίμησή του ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι, κατά την άποψή του, το πακέτο των μέτρων που εξαγγέλθηκαν «δεν ήταν επεξεργασμένα και αποφασισμένα από τα πολιτικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης».


Θεωρεί δε πως το «όχι» του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος στην πρόταση του Κώστα Σημίτη για συγκρότηση ομάδας διαχείρισης του ασφαλιστικού δεν ήταν απόρριψη, αλλά υποστηρίζει ότι «απλώς διατυπώθηκαν κάποιες επιφυλάξεις για παρεξηγήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τη συγκρότηση μιας τέτοιας ομάδας».


Αποκάλυψε ακόμη πως πράγματι δεν είχε ενημερωθεί για το πακέτο μέτρων που προτάθηκε για το ασφαλιστικό πριν από την κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου. Ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σε πλήρη αναντιστοιχία με τις απόψεις των εργαζομένων, ο υπουργός Πολιτισμού παραδέχτηκε ότι «γι αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους περαιτέρω χειρισμούς μας, γιατί δεν είναι δίκαιο το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται με ένα ιδεολογικό και κοινωνικό πρόσωπο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές αναγωγές του».


Σημείωσε επίσης ότι το κυβερνών κόμμα θέλει να εκφράσει την κοινωνία των 3/3, να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή, να προστατέψει όσους νιώθουν ανασφάλεια και να εγκαθιδρύσει «μια κοινωνία του μη αποκλεισμού».


Καταλήγοντας, πάντως, ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ουδέν κακόν αμιγές καλού», λέγοντας ότι μπορεί να είναι μια πολύ δυσάρεστη φάση για το ΠΑΣΟΚ και να είναι μια πολιτική βλάβη και ήττα, αλλά μεσοπρόθεσμα το κόμμα θα βγει κερδισμένο από αυτήν τη διεργασία.


Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και σε θέματα της απολύτου αρμοδιότητάς του και έκανε λόγο για «αποκρατικοποίηση» του ποδοσφαίρου και για την ανάγκη να υπάρξουν θεσμοί που να διασφαλίζουν τη διαφάνεια για τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται – το ανυπολόγιστης αξίας αγαθό, που λέγεται φρόνημα φιλάθλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
Cookies