Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η πρωτοβουλία για τη δημοκρατία στα δυτικά Βαλκάνια

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η πρωτοβουλία για τη δημοκρατία στα δυτικά Βαλκάνια

Σεμινάριο Πολιτικής Επικοινωνίας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων των χωρών της Βαλκανικής ξεκινά την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη δημοκρατία στα δυτικά Βαλκάνια, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Κώστας Καραμανλής.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

71

Σεμινάριο Πολιτικής Επικοινωνίας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων των χωρών της Βαλκανικής ξεκινά την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη δημοκρατία στα δυτικά Βαλκάνια, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής θα κηρύξει την έναρξη του σεμιναρίου στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Mediterranean της συμπρωτεύουσας. Στο σεμινάριο, το οποίο συνδιοργανώνουν η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, λαμβάνουν μέρος πάνω από 40 πολιτικές προσωπικότητες από την Αλβανία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Γιουγκοσλαβία και την Κροατία.


Ανάμεσά τους είναι οι Μλάντεν Ίβανιτς, πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ντράγκαν Σοτς, αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος του Μαυροβουνίου, ομογενείς βουλευτές του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αλβανίας, πρώην υπουργοί, βουλευτές και άλλα μέλη βαλκανικών κομμάτων.


Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν θέματα πολιτικής επικοινωνίας και σύγχρονων μεθόδων εκλογικών εκστρατειών, και θα αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας των μετριοπαθών κεντρώων – κεντροδεξιών κομμάτων των δυτικών Βαλκανίων με τα αντίστοιχα κόμματα των χωρών – μελών της ΕΕ.


Ανάλογα σεμινάρια έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι και την Ποντγκόριτσα, ενώ παρόμοιες πρωτοβουλίες προγραμματίζονται ακόμη στην ΠΓΔΜ, την Κροατία, την Αλβανία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.


Συνάντηση Καραμανλή – Κοστούνιτσα


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη δημοκρατία στα δυτικά Βαλκάνια, ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί την Παρασκευή στο Βελιγράδι, όπου θα γίνει δεκτός από το Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ένωσης και αναπληρωτή πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Σάουλι Νιίνιστο.


Ο κ. Καραμανλής αργότερα θα συμπροεδρεύσει στη διοικούσα επιτροπή της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ένωσης, στην οποία θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας υπό την τομεάρχη Εξωτερικών και Αμυνας, Ντόρα Μπακογιάννη, και το γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηγητή Γιάννη Βαληνάκη.


Η αντιπροσωπεία της ΝΔ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς, τον υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Γκόραν Σβιλάνοβιτς και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της ΝΔ θα επιστρέψουν στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου.

ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
Cookies