Καθαρές δεσμεύσεις για νέους πόρους απαιτούν οι συνδικαλιστές
Με επιφυλακτικότητα δέχτηκε η ΓΣΕΕ τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι υπάρχουν πόροι για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, ζητώντας για άλλη μια φορά «καθαρές δεσμεύσεις» για τη θεσμοθέτηση νέων πόρων και την τριμερή χρηματοδότηση.
61
Με επιφυλακτικότητα δέχτηκε η ΓΣΕΕ τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι υπάρχουν πόροι για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, ζητώντας για άλλη μια φορά «καθαρές δεσμεύσεις» για τη θεσμοθέτηση νέων πόρων και την τριμερή χρηματοδότηση.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί έναντι των δύο αυτών θεμάτων -καθώς δεν θεώρησε ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Κώστα Σημίτη έχουν τέτοιο χαρακτήρα- προκειμένου να προσέλθει το συνδικαλιστικό κίνημα στον κοινωνικό διάλογο μετά την πανελλαδική απεργία της 17ης Μαΐου.
Ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος διαμήνυσε στην κυβέρνηση ότι η κινητοποίηση της 17ης Μαΐου θα έχει διευρυμένο χαρακτήρα, ύστερα μάλιστα από την απόφαση των εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών να κατέβουν στους δρόμους μαζί με τα συνδικάτα των εργαζομένων.
Ο επικεφαλής του κορυφαίου συνδικαλιστικού κινήματος, πάντως, δήλωσε πως, παρά το γεγονός ότι δεν πιστεύει στις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις, οι τελικές αποφάσεις της ΓΣΕΕ θα ληφθούν στις 8 Μαΐου, οπότε θα συνεδριάσει η ολομέλεια της διοίκησης του οργάνου.
Το νέο αγκάθι στις σχέσεις συνδικαλιστών – κυβέρνησης είναι η πρόταση χρηματοδότησης του συστήματος που έκανε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Ο υπουργός δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα μπορούσε να προέλθει από κάποιο κοινωνικό πόρο και από τα κέρδη των αποκρατικοποιήσεων, κάτι που βρίσκει εντελώς αντίθετα τα συνδικάτα, καθώς τα υποχρεώνει να δεχτούν εκ των προτέρων τις ιδιωτικοποιήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)



































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442