
Δυσαρέσκεια Χριστόδουλου για τη συμμετοχή ουνίτη κληρικού στη συνοδεία του ποντίφικα
Την έντονη δυσαρέσκεια του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προκάλεσε η είδηση για τη συμμετοχή του ουνίτη καρδινάλιου, Ιγνάτιου Νταούντ, στη συνοδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β που θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 4 και 5 Μαΐου.
25
Την έντονη δυσαρέσκεια του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προκάλεσε η είδηση για τη συμμετοχή του ουνίτη καρδινάλιου, Ιγνάτιου Νταούντ, στη συνοδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β που θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 4 και 5 Μαΐου.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε να μη συμμετέχουν ουνίτες (καθολικοί που ακολουθούν το τυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας) στην αντιπροσωπεία του ποντίφικα, και κάλεσε τον καρδινάλιο Νταούντ να μεταβεί απευθείας στη Συρία από τη Ρώμη.
Στο μεταξύ, ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος με επιστολή προς τη Σύνοδο εκφράζει την αντίθεσή του στην επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β, ζητώντας από τον Αρχιεπίσκοπο και τη Σύνοδο να συγκαλέσουν την Ιεραρχία, προκειμένου -όπως αναφέρει- να αποσείσουν την ευθύνη από πάνω τους.
ΜΠΕ
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και το Χάρκοβο
- Το Ιράν απελευθέρωσε Αμερικανίδα που είχε φυλακιστεί το 2024, ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
- Το Ιράν επιθυμεί διακαώς συμφωνία, λέει ο Τραμπ
