
Δεν θα περάσει η μεταρρύθμιση, δηλώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Την έντονη αντίθεσή τους στο νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα εισηγηθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι «τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν».
53
Την έντονη αντίθεσή τους στο νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα εισηγηθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι «τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν».
Σχολιάζοντας τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας, που είδαν το φως της δημοσιότητας αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Χρίστος Πολυζωγόπουλος και ο Σπύρος Παπασπύρου έκαναν λόγο για «αυθαίρετα, αποσπασματικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα». Σημείωσαν ότι «οι πολυσυζητημένες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ξεκινούν με τους χειρότερους οιωνούς».
«Αντί ουσιαστικού, γόνιμου και σε βάθος χρόνου διαλόγου, ο οποίος θα οδηγούσε στη ρίζα του προβλήματος, που είναι η εξεύρεση πόρων για το σύστημα και, ως εκ τούτου, η ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, επιλέγει την ανακοίνωση μέτρων και προθέσεων που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την κοινωνία» τόνισαν οι συνδικαλιστές.
Καταλήγοντας ζήτησαν από την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει τις προτάσεις μας και να μην υιοθετήσει μέτρα τα οποία οδηγούν σε διεύρυνση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο 1990 – 1993».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αθώοι οι τρεις νεαροί για την υπόθεση της διαπόμπευσης σε βάρος του πρώην Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ
- ΗELLO!: Αυτή την Τετάρτη στα περίπτερα
- Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του νέου Σχολικού Συγκροτήματος Γουβιών – Κοντοκαλίου
- Μια νύχτα μόνο: Όνειρα και αποκαλύψεις
- Οργισμένος Έρικ Κλάπτον: Αιφνιδιστιακή αποχώρηση από συναυλία μετά από επίθεση εις βάρος του
- Ηλιούπολη: «Άκουσα ένα μακρόσυρτο “αααα” και δυνατό κρότο» – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για την πτώση των δύο κοριτσιών
