
Ακινητοποιημένα επί έβδομη ημέρα τα γαλλικά τρένα
Χάος επικρατεί στη Γαλλία από την απεργία των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους και τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τους εκνευρισμένους πολίτες της χώρας, αφού οι συνομιλίες εργαζομένων - διοίκησης των κρατικών σιδηροδρόμων οδηγήθηκαν την Πέμπτη σε αδιέξοδο.
30
Χάος επικρατεί στη Γαλλία από την απεργία των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους και τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τους εκνευρισμένους πολίτες της χώρας, αφού οι συνομιλίες εργαζομένων – διοίκησης των κρατικών σιδηροδρόμων οδηγήθηκαν την Πέμπτη σε αδιέξοδο.
Στις συνομιλίες τέθηκαν επί τάπητος το ζήτημα της γενικής αναδιάρθρωσης των σιδηροδρόμων και οι αυξήσεις στους μισθούς. Η διοίκηση της SNCF δήλωσε ότι τα αιτήματα των απεργών ικανοποιήθηκαν, ωστόσο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δηλώνουν το αντίθετο, καταγγέλλοντας μάλιστα τη διοίκηση ότι προωθεί την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.
Οι πολίτες δηλώνουν εκνευρισμένοι από την κατάσταση, ενώ χάος επικρατεί στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων, αφού οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για να πάνε στις εργασίες τους.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα δρομολόγια της TGV, των τρένων μεγάλης ταχύτητας, καθώς και στα δρομολόγια της Eurostar που συνδέει τη Γαλλία με τη Βρετανία.
Οι διοικήσεις των εργαζομένων δήλωσαν ότι θα συνεδριάσουν εκ νέου την Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εμπρησμός Marfin: Τι αναφέρει η έκθεση της ΔΕΕ για την ταυτοποίηση των τριών κατηγορούμενων
- Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε έρχεται «το φεγγάρι του κόκκινου ελαφιού»
- Το συμβόλαιο του Τζόσεφ στον Ολυμπιακό – Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας
- Κατρακυλούν τα ποσοστά αποδοχής των ΗΠΑ παγκοσμίως, αύξηση θετικών γνωμών για την Κίνα – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- «Δεν θα έπρεπε να είναι στο ΠΑΣΟΚ βουλευτές που εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ» – Η δήλωση Νικολαΐδη και η διόρθωση
- Δήμος Λευκάδας: Δράση ευαισθητοποίησης σχετικά με την αστεγία
