
Αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της ανεμευλογιάς
Αθήνα: Το εμβόλιο κατά της ανεμευλογιάς που δίνεται τα τελευταία έξι χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες προστατεύει το 85% των παιδιών στα οποία χορηγήθηκε και προλαμβάνει το 97% από τα ήπια και σοβαρά κρούσματα της συνηθισμένης παιδικής αρρώστιας, όπως επισημαίνεται σε σχετική μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Αθήνα: Το εμβόλιο κατά της ανεμευλογιάς που δίνεται τα τελευταία έξι χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες προστατεύει το 85% των παιδιών στα οποία χορηγήθηκε και προλαμβάνει το 97% από τα ήπια και σοβαρά κρούσματα της συνηθισμένης παιδικής αρρώστιας, όπως επισημαίνεται σε σχετική μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
“Το εμβόλιο αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό” τονίζει η ερευνητική ομάδα υπό τη Δρ Μαριέτα Βαζκέζ, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Γέιλ, που εκπόνησε τη μελέτη. Οι επιστήμονες στήριξαν τα ευρήματά τους εξετάζοντας τις περιπτώσεις 243 παιδιών με ανεμευλογιά στο Νιού Χέβεν και στην περιοχή του Κονέκτικατ, 56 από τα οποία είχαν εμβολιαστεί.
Η Δρ Αν Αρβιν, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, γράφει στην New England Medical Journal, όπου δημοσιεύεται η μελέτη, ότι τα συμπεράσματα αυτά επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Το εμβόλιο, το οποίο στις Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίθηκε το Μάρτιο 1995, συνιστάται για παιδιά που έχουν συμπληρώσει το πρώτος έτος της ηλικίας τους, για παιδιά που δεν έχουν περάσει ανεμευλογιά και για ενήλικες.
Το ερώτημα που γεννάται τώρα είναι αν χρειάζεται και δεύτερη δόση του εμβολίου ώστε να εξασφαλιστεί ισχυρότερη ανοσία στην ασθένεια, αναφέρει η Δρ Αρβιν.
health.in.gr
- Νεαρή influencer φυλακίστηκε στην Τουρκία για «άσεμνο περιεχόμενο» στα κοινωνικά δίκτυα
- Αναφορές για εκρήξεις στο Ιράν – Εκκενώνονται δυτικές πρεσβείες στην Τεχεράνη και μείωση προσωπικού
- Γιορτή σήμερα 24 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]
- Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ προέδρου στις ΗΠΑ – Στις 24 Σεπτεμβρίου
- Νίστρουπ: «Δεν είναι ώρα ακόμη για να πούμε συγχαρητήρια – Να τελειώσουμε την πρόκριση στην Αθήνα»


