
Κάθε χρόνο 3,5 εκατομμύρια θάνατοι από τσιγάρο
Λονδίνο: Το κάπνισμα θα εξελιχθεί στη βασικότερη αιτία θανάτου στον αναπτυσσόμενο κόσμο τα επόμενα 20 έτη, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δίνει στη δημοσιότητα το BBC.
Λονδίνο: Το κάπνισμα θα εξελιχθεί στη βασικότερη αιτία θανάτου στον αναπτυσσόμενο κόσμο τα επόμενα 20 έτη, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δίνει στη δημοσιότητα το BBC.
Βάσει των στοιχείων της έρευνας, που διεξήχθη με την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης, μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες περίπου 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα.
Ο αριθμός των καπνιστών σε ολόκληρο τον πλανήτη ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο, ενώ από ασθένειες που προκαλούνται από το κάπνισμα πεθαίνουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι.
Σύμφωνα με την έρευνα, έως το έτος 2020 τα 3/4 των θανάτων που οφείλονται στο κάπνισμα θα σημειώνονται σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου· βασική αιτία που οδηγεί σε αυτή την κατάσταση θα αποδειχθεί, όπως υποστηρίζουν οι Βρετανοί ειδικοί, η παγκοσμιοποίηση.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Νεοχωρούδα στο Ωραιόκαστρο – Μήνυμα από το 112
- Γιατί θα αργήσει να μειωθεί η τιμή στη βενζίνη
- Ο Σερκί στήριξε τον Ντινιέ – Η απάντηση του Γάλλου μεσοεπιθετικού σε ερώτηση για το πέναλτι στον Γιαμάλ
- Γνωρίστηκαν στο Αγγλία – Αργεντινή το 1986. Τέσσερις δεκαετίες μετά επέστρεψαν στον «τόπο του εγκλήματος»
- Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρές δύο γυναίκες σε τροχαίο – Στο ίδιο σημείο είχαν σκοτωθεί δύο νεαροί τον Μάιο
- Καβάλα: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Εγνατία Οδό στην Ελευθερούπολη

