
Αυτοκαταστρεφόμενες… σύριγγες για την καταπολέμηση των λοιμωδών νοσημάτων
Λονδίνο: Σε μια απόπειρα να τεθούν υπό έλεγχο τα λοιμώδη νοσήματα, όπως η ηπατίτιδα Β και ο ιός HIV, ο οποίος προκαλεί το AIDS, η φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline θα παράσχει στις αναπτυσσόμενες χώρες σύριγγες οι οποίες "αυτοκαταστρέφονται" μετά τη χρήση.
Λονδίνο: Σε μια απόπειρα να τεθούν υπό έλεγχο τα λοιμώδη νοσήματα, όπως η ηπατίτιδα Β και ο ιός HIV, ο οποίος προκαλεί το AIDS, η φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline θα παράσχει στις αναπτυσσόμενες χώρες σύριγγες οι οποίες “αυτοκαταστρέφονται” μετά τη χρήση.
Όπως αναφέρει το Reuters Health, οι εν λόγω σύριγγες -τις οποίες κατασκεύασε η αμερικανική UNIVEC- έχουν σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε όταν πιεστεί το έμβολο να μπλοκάρει και να μην είναι δυνατόν να ξαναλειτουργήσει.
Η GlaxoSmithKline γνωστοποίησε ότι το νέο προϊόν θα χρησιμοποιηθεί για ενέσεις εμβολίων σε παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου, ενώ το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο θα εγκαινιαστεί μέσα στο Μάρτιο, θα επεκταθεί στην Αφρική, την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική και την ανατολική Ευρώπη.
health.in.gr
- Πάτρα: Σημειωματάριο με ονόματα και ποσά είχε ο 40χρονος που πόζαρε στα social media με όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος υπήρξε μια σπάνια προσωπικότητα του πνευματικού κόσμου της χώρας
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «τα σπάει» και ως ποδοσφαιριστής (vid)
- Φωτιά οι τιμές των καυσίμων στα νησιά – Σχεδόν 2,3 ευρώ το λίτρο η βενζίνη στις Κυκλάδες
- Το μήνυμα του Γκάμπριελ για το χαμένο πέναλτι και το… παρασκήνιο
- Υπάρχουν οδηγίες χρήσης και για το αλουμινόχαρτο; Τι πρέπει να προσέξετε


