Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 24o
Στην Πάρνηθα θα τοποθετηθούν οι πομποί εκπομπής των ραδιοσταθμών

Στην Πάρνηθα θα τοποθετηθούν οι πομποί εκπομπής των ραδιοσταθμών

Από την Πάρνηθα θα εκπέμπουν τελικά οι ραδιοσταθμοί με την έναρξη της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Την απόφαση αυτή έλαβε τη Δευτέρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έπειτα από τις αντιδράσεις των δήμων της δυτικής Αττικής να μη μετεγκατασταθούν οι κεραίες τους στο όρος Αιγάλεω.

55

Από την Πάρνηθα θα εκπέμπουν τελικά οι ραδιοσταθμοί με την έναρξη της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Την απόφαση αυτή έλαβε τη Δευτέρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έπειτα από τις αντιδράσεις των δήμων της δυτικής Αττικής να μη μετεγκατασταθούν οι κεραίες τους στο όρος Αιγάλεω.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, οι κεραίες εκπομπής των 28 ραδιοσταθμών, οι οποίοι θα αδειοδοτηθούν προσεχώς από το υπουργείο Τύπου, από την 28η Μαρτίου θα μεταφερθούν στην Πάρνηθα από τον Υμηττό, προκειμένου να μη δημιουργούνται παρεμβολές στην επικοινωνία των αεροσκαφών που κινούνται από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα.


Στην απόφαση αυτή κατέληξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έπειτα από σειρά επαφών που είχε με τους εκπροσώπους των δήμων της δυτικής Αττικής, που αντιτάχθηκαν στη μεταφορά των κεραιών στο όρος Αιγάλεω, και εκπροσώπους της Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΡΑ).


Για τις κεραίες των τηλεοπτικών σταθμών θα ληφθούν αργότερα αποφάσεις, ωστόσο, οι δέκα συνολικά σταθμοί, στους οποίους θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας, θα εκπέμπουν και αυτοί από την Πάρνηθα.


Στο μεταξύ, τη Δευτέρα το μεσημέρι οι κάτοικοι από δήμους της δυτικής Αττικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών ζητώντας να μην εγκατασταθούν οι κεραίες στο όρος Αιγάλεω.


Εντός του Μαρτίου θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την κατασκευή του πάρκου κεραιών της Πάρνηθας στη θέση «Αέρας», κόστους οκτώ δισ. δρχ., ποσό από το οποίο το 1/3 θα καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες των σταθμών και τα 2/3 από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies