Σχέδιο του FAO για τη διεθνή δράση κατά των πυρκαγιών στα δάση
Ρώμη: Οι ειδικοί του Οργανισμού του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) και της Διεθνούς Οργάνωσης Προστασίας των Δασών εξέτασαν ένα διεθνές σχέδιο εναντίον των πυρκαγιών στα δάση, κατά τη διάρκεια συναντήσεών τους στη Ρώμη.
Ρώμη: Οι ειδικοί του Οργανισμού του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) και της Διεθνούς Οργάνωσης Προστασίας των Δασών εξέτασαν ένα διεθνές σχέδιο εναντίον των πυρκαγιών στα δάση, κατά τη διάρκεια συναντήσεών τους στη Ρώμη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο FAO, «σε αυτό περιλαμβάνονται η δημιουργία ειδικών περιφερειακών ή διεθνών δυνάμεων επέμβασης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ο προσδιορισμός των περιοχών όπου εκδηλώνονται πυρκαγιές στα δάση και η δημιουργία ενός περιφερειακού δικτύου καταπολέμησης των πυρκαγιών».
Ο FAO υπογραμμίζει ότι στη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων έχει διευρύνει τις ενέργειές του στον τομέα αντιμετώπισης των πυρκαγιών, καθώς οι τελευταίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα οικοσυστήματα των δασών και οι κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους είναι περίπλοκες.
Οι συζητήσεις των ειδικών περιελάμβαναν και την πιθανότητα σύναψης συμφωνιών ανάμεσα σε χώρες για την από κοινού αντιμετώπιση των καταστάσεων επείγουσας ανάγκης.
Στις 12 Μαρτίου, θα διεξαχθεί στην ιταλική πρωτεύουσα η 15η σύνοδος της Επιτροπής του FAO για τα Δάση.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική Πόλο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]
- Το μυστικό πίσω από ένα από τα πιο διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια κρύβεται σε ένα μικρό ισπανικό μπαρ
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- Δύο συλλήψεις για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική – Αναζητείται 27χρονος
- O Αργυρόπουλος σκόραρε και σφράγισε το χρυσό, η τρομερή σκηνή με τον Σκουμπάκη (vid)
- Πειραιάς: Αυξημένη η επιβατική κίνηση – Πάνω από 100 αναχωρήσεις πλοίων
- Όλα τα μετάλλια της Εθνικής πόλο μετά το χρυσό στο World Cup
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442