
Ένταση στο αεροδρόμιο του Ελληνικού
Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μεταξύ των οδηγών βυτιοφόρων που απεργούν και συναδέλφων τους που επιχείρησαν να εφοδιάσουν τα αεροσκάφη με καύσιμα.
53
Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μεταξύ των οδηγών βυτιοφόρων που απεργούν και συναδέλφων τους που επιχείρησαν να εφοδιάσουν τα αεροσκάφη με καύσιμα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και τη Χημική Βιομηχανία πραγματοποιούν 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις -έως το βράδυ της Κυριακής- με αιτήματα την έναρξη διαλόγου με την Εταιρεία Ανεφοδιασμού Καυσίμων του νέου αεροδρομίου και την αποτροπή της απόλυσης των εργαζομένων στις εταιρείες πετρελαιοειδών (ΕΚΟ, ΕΛΔΑ, BP, Shell, Mobil).
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Πανωλάσκος, κατήγγειλε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,4 ότι μεθοδεύεται η απόλυση περίπου 100 εργαζομένων, προκειμένου να προσληφθούν εκ νέου με μικρότερες αποδοχές από την κοινοπραξία ανεφοδιασμού του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Προειδοποίησε, μάλιστα, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.
Οι εκπρόσωποι των οδηγών βυτιοφόρων είχαν επισημάνει ότι στη διάρκεια της απεργίας θα υπήρχε προσωπικό ασφαλείας και ότι καύσιμα θα διατίθενται μόνο για την πραγματοποίηση πτήσεων που θα καλύπτουν επείγοντα περιστατικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξοχικά: Διεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά – Μύκονος, Πάρος και Χαλκιδική στα περιζήτητα hotspots
- Λιονέλ Μέσι: Χορός της βροχής
- Αργεντινή: «Κάηκε» το Μπουένος Άιρες – Χιλιάδες φίλαθλοι στους δρόμους μετά την πρόκριση (vids)
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Μια σύγχρονη Οδύσσεια: ο αρχαιολόγος που ακολουθεί τη διαδρομή του Ομήρου με ποδήλατο
- ΕΕ: Το παράδοξο της αύξησης του πληθυσμού – Σε τροχιά μείωσης πολλές χώρες, κινητήριος μοχλός η μετανάστευση



