Επί του παρόντος, συμπαριστάμεθα στη δωρεά οργάνων
Με τον τίτλο «Εκκλησία και Μεταμοσχεύσεις» εκδόθηκε τόμος που περιέχει ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις στο νευραλγικό αυτόν τομέα, που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να προβληματίζει επιστήμονες και κληρικούς, αφού ανοίγονται τεράστια πεδία, άγνωστα έως σήμερα στον άνθρωπο.
34
Με τον τίτλο «Εκκλησία και Μεταμοσχεύσεις» εκδόθηκε τόμος που περιέχει ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις στο νευραλγικό αυτόν τομέα, που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να προβληματίζει επιστήμονες και κληρικούς, αφού ανοίγονται τεράστια πεδία, άγνωστα έως σήμερα στον άνθρωπο.
Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης το Κέντρο Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, που βρίσκεται σε νεόδμητο κτίριο μέσα στο μετόχι της Αναλήψεως της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους.
Ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε στην ειδική εκδήλωση, τόνισε πως η Ελλάδα, αν και κατέχει από τις πρώτες θέσεις στα τροχαία, διατηρεί ταυτόχρονα την τελευταία θέση σε δότες. Εμείς -συνέχισε- θέλουμε την Εκκλησία σύμμαχο και συμπαραστάτη, γιατί μπορεί να πείσει και να ενημερώσει σωστά τους ανθρώπους για τη δωρεά των οργάνων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, που τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων, τόνισε στην ομιλία του: «Η Εκκλησία ζητά ηθικές, νομικές και πρακτικές εγγυήσεις ότι οι μεταμοσχεύσεις τελικά δεν θα παρατείνουν μόνο ζωές αλλά θα σώζουν ψυχές. Γενικώς, πιστεύεται ότι ο ρόλος της Εκκλησίας στην εκστρατεία υπέρ των μεταμοσχεύσεων είναι καθοριστικός. Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου. Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια αυτών που κρατούν τα νυστέρια και τους αναπνευστήρες. Εάν αυτοί δεν υποτάξουν τους μικροεγωισμούς και τα συμφέροντά τους στην ανάγκη της ιατρικής προόδου, ό,τι και να κάνουμε εμείς, η προσπάθειά μας θα αποτύχει».
«Επί του παρόντος» συνέχισε ο κ. Χριστόδουλος «ανοιχτά συμπαριστάμεθα στη δωρεά των διδύμων οργάνων και των ιστών (κερατοειδούς, δέρματος, μυελού οστών κ.λπ.), πιστεύοντας ότι, σύντομα, θα είμαστε και στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε περισσότερο».
ΑΠΕ
- Undeclared Work in Greece Remains Above EU Average
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
- Παναθηναϊκός – Μονακό: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για το play in με… φόντο τη Βαλένθια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442