51

Το πράσινο φως για την έλευση του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β στην Ελλάδα έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), ανακοινώνοντας μετά το πέρας πολύωρης συνεδρίασης ότι δεν αντιτίθεται στην επίσκεψη του ποντίφικα στην Ελλάδα την άνοιξη, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί ο προσκυνηματικός της χαρακτήρας.

Στο ανακοινωθέν, που εξέδωσε η ΔΙΣ, αναφέρεται ότι δεν προτίθεται να διατυπώσει άρνηση στην επιθυμία του Πάπα να μεταβεί στην Ελλάδα, από τη στιγμή που η επίσκεψή του έχει προσκυνηματικό και μόνο χαρακτήρα.


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επισημαίνει, πάντως, ότι ο Ιωάννης Παύλος ο Β είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόσκληση της ελληνικής Πολιτείας, αφήνοντας κατ αυτό τον τρόπο έμμεσες αιχμές κατά της κυβέρνησης.


Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναμένεται να μεταβεί στην Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψής του θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.


Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να συσταθεί τριμελής επιτροπή, επιφορτισμένη με το έργο να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της επίσκεψης του ποντίφικα, ο οποίος συμπεριέλαβε την Αθήνα στο ταξίδι του, επιθυμώντας να ακολουθήσει τα βήματα του Αποστόλου Παύλου από τη Συρία και την Ελλάδα στη Μάλτα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ