Ο Χρήστος Κουρούσης είναι από το Σάββατο ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, καθώς στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου επί 831 συνέδρων έλαβε τη θετική ψήφο των 750.
Ο Χρήστος Κουρούσης είναι από το Σάββατο ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, καθώς στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου επί 831 συνέδρων έλαβε τη θετική ψήφο των 750.
Στην ομιλία του ο κ. Κουρούσης, αναφερόμενος στην πρόσφατη κρίση που ταλάνισε το εσωτερικό της νεολαίας της ΝΔ, υπογράμμισε ότι η ΟΝΝΕΔ «δεν είναι καπρίτσιο ορισμένων ούτε μέσον για να πετύχουν κάποιοι την πολιτική τους ανέλιξη. […] Όποιος αγαπά την ηγεσία δεν τη φορτώνει με τελεσίγραφα.»
Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι η ΟΝΝΕΔ «θα πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της», κάνοντας έμμεση αναφορά στην ανάμειξη παραγόντων και στελεχών του κόμματος στα εσωτερικά της νεολαίας και στη δημιουργία ομάδων και τάσεων, με βάση προσωπικές επιδιώξεις βουλευτών και παραγόντων του κόμματος.
Απαντώντας δε σε όσους το τελευταίο χρονικό διάστημα με δηλώσεις τους επιχείρησαν να απαξιώσουν το ρόλο και τη δράση της ΟΝΝΕΔ στην ελληνική νεολαία, ο κ. Κουρούσης υποστήριξε ότι «είναι στενόμυαλοι όσοι, για ικανοποίηση πολιτικών φιλοδοξιών, υποστηρίζουν ότι η ΟΝΝΕΔ έχει κλείσει τον κύκλο της».
Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Κουρούσης έχει διατελέσει πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, και η υποψηφιότητά του αποτέλεσε τη λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρόσφατη κρίση στα εσωτερικά της ΟΝΝΕΔ, η οποία έφτασε μέχρι την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του απερχόμενου προέδρου της, Γιάννη Οικονόμου.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ