
Διαπίστωσαν την ύπαρξη κοινών θέσεων στα προβλήματα των Βαλκανίων
Με κοινές θέσεις στα προβλήματα των Βαλκανίων, και ειδικότερα σε εκείνα που αφορούν στο Κόσοβο και τη νότια Σερβία, εμφανίστηκαν η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, Ζιβαντίν Γιοβάνοβιτς, κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης στον Περισσό.
71
Με κοινές θέσεις στα προβλήματα των Βαλκανίων, και ειδικότερα σε εκείνα που αφορούν στο Κόσοβο και τη νότια Σερβία, εμφανίστηκαν η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, Ζιβαντίν Γιοβάνοβιτς, κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης στον Περισσό.
Οι επικρίσεις της κ. Παπαρήγα και του κ. Γιοβάνοβιτς στράφηκαν τόσο κατά των Αλβανών εξτρεμιστών που προκαλούν βίαια επεισόδια στο Κόσοβο και τη νότια Σερβία όσο και κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων για τον τρόπο με τον οποίο επιτελούν το έργο τους.
Στις δηλώσεις του ο κ. Γιοβάνοβιτς τόνισε ότι είναι αναγκαίο για τη σταθερότητα στην περιοχή να διατηρηθεί η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Γιουγκοσλαβίας. «Οι Αλβανοί τρομοκράτες απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή και, εάν η KFOR και γενικότερα οι ειρηνευτικές δυνάμεις επιτελούσαν το έργο τους, δεν θα αναπτυσσόταν η αλβανική τρομοκρατία και οι αποσχιστικές ενέργειες» υπογράμμισε. Παράλληλα, ζήτησε να επιστρέψουν στο Κόσοβο οι 350.000 Σέρβοι που έχουν εκδιωχθεί από την περιοχή και σημείωσε ότι κάθε ιδέα για τη δημιουργία μεγάλης Αλβανίας συνιστά απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Η κ. Παπαρήγα τόνισε με τη σειρά της ότι «μετά το χλιαρό ανακοινωθέν της Διαβαλκανικής Συνόδου Κορυφής στα Σκόπια, είναι ανάγκη να κινητοποιηθούν κόμματα και δυνάμεις για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο σερβικό λαό και την αντίθεσή τους στις αποσχιστικές ενέργειες των Αλβανών».
«Η ειρήνη στα Βαλκάνια -κατέληξε- περνά μέσα από τη σταθερότητα στη Γιουγκοσλαβία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Κύμα ζέστης-ρεκόρ πλήττει τις δυτικές περιοχές και εξαπλώνεται στις ανατολικές ακτές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε εμπορικά πλοία στην Οδησσό
- Σφοδροί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στα παράλια του Ορμούζ – Επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανικά πλοία
- Ιταλία: Ηττα της Μελόνι σε ψηφοφορία στη Βουλή – Εκλογές ζητά η αντιπολίτευση
- Το κοντράστ των συναισθημάτων: Η απόλυτη ευτυχία για τους Ισπανούς, απογοήτευση για τους Γάλλους (vids)
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ποιοι δεν θίγονται από μία νέα αύξηση