
Θα διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, τόνισε ο υπουργός
Τη διαβεβαίωση ότι η απελευθέρωση της ακτοπλοΐας θα γίνει με κανόνες και με έλεγχο και ότι θα διασφαλιστούν το δημόσιο συμφέρον και η κοινωνική διάσταση του εγχειρήματος, έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής, κατά τη συνάντηση που είχε με φορείς των ΟΤΑ της νησιωτικής Ελλάδας για το σχέδιο νόμου περί ακτοπλοΐας.
25
Τη διαβεβαίωση ότι η απελευθέρωση της ακτοπλοΐας θα γίνει με κανόνες και με έλεγχο και ότι θα διασφαλιστούν το δημόσιο συμφέρον και η κοινωνική διάσταση του εγχειρήματος, έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής, κατά τη συνάντηση που είχε με φορείς των ΟΤΑ της νησιωτικής Ελλάδας για το σχέδιο νόμου περί ακτοπλοΐας.
Η συζήτηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της νησιωτικής Ελλάδας επικεντρώθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει την ακτοπλοΐα και τις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες μετά την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, που θα γίνει την 1η Νοεμβρίου του 2002.
Ο κ. Παπουτσής επισήμανε ότι η απελευθέρωση θα ανοίξει νέες οικονομικές προοπτικές, καθώς θα δημιουργήσει ένα ευρύ πεδίο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, θα επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση του χώρου, θα φέρει νέα πλοία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, θα δώσει μια νέα ώθηση στον τουρισμό, ενώ θα επιτρέψει τη διεύρυνση των τουριστικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού με υπόμνημα που απέστειλε στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ζητά να γίνουν βελτιώσεις σε 30 λιμάνια της χώρας, ώστε να γίνει ασφαλέστερη η προσέγγιση και η παραμονή των συμβατικών και των ταχύπλοων. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ Ευάγγελος Κούζιλος, οι περισσότερες παρατηρήσεις έχουν γίνει στο υπουργείο απο το 1996, ακόμα όμως δεν έχουν δοθεί λύσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Αϊτή: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από πολυεθνική δύναμη που θα έπρεπε να τα προστατεύει
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
