35

Κινητοποίηση των αστυνομικών υπήρξε το βράδυ της Κυριακής, ύστερα από την πληροφορία ότι σε αμαξοστοιχία Intercity, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, επέβαινε ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης. Τη Δευτέρα, εν τω μεταξύ, ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνης Αραβαντινός, κατέθεσε για την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,4, άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ερεύνησαν το τρένο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ωστόσο, επιβάτες ανέφεραν ότι είδαν ένα άτομο να πηδά από την αμαξοστοιχία.


Στο μεταξύ, ο Αντώνης Αραβαντινός παρουσιάστηκε τη Δευτέρα αυτοβούλως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, προκειμένου να καταθέσει, όπως είπε ο ίδιος, όσα γνωρίζει για τον κακοποιό και την εν γένει ζωή του εντός των φυλακών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντ.Αραβαντινός υποστήριξε στον εισαγγελέα Ευάγγελο Φλωράτο, ο οποίος προχθές διέταξε έρευνα σχετικά με τον τρόπο μεταγωγής των κακοποιών, ότι «το τμήμα Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. έκανε κακή εκτίμηση» για τον κρατούμενο Κ.Πάσσαρη που είχε προσχεδιάσει την απόδρασή του.


Όσον αφορά στο όπλο του κακοποιού, ο κ. Αραβαντινός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αποκλείεται να το είχε μέσα από τη φυλακή, καθώς καθημερινά γίνονται έρευνες από τους συναδέλφους του «σπιθαμή προς σπιθαμή».


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας επέστησε την προσοχή του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού στις διαδικασίες μεταγωγής «σκληρών» κρατουμένων.


Την ίδια ώρα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση για τους αστυνομικούς που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.


Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο ειδικός φρουρός του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ανδρέας Φυσέκης, ο οποίος επίσης δέχτηκε τα πυρά του Κ.Πάσσαρη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ