
Αμερικανοί και 2004 μας τον επιβάλλουν, δηλώνει ο Ν.Κωνσταντόπουλος
Αμερικανικές πιέσεις και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είναι η αιτία για το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε ο ΣΥΝ με θέμα: «Δικαιολογείται η συντηρητική αναδίπλωση με την ψήφιση ενός νέου τρομονόμου;»
25
Αμερικανικές πιέσεις και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είναι η αιτία για το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε ο ΣΥΝ με θέμα: «Δικαιολογείται η συντηρητική αναδίπλωση με την ψήφιση ενός νέου τρομονόμου;»
«Οι νόμοι είναι επαρκείς και σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα εφαρμογής τους, καθώς οι δρόμοι της νέας εγκληματικότητάς τους περνούν και από τις τρύπες της διαφθοράς και διάβρωσης των μηχανισμών της πολιτείας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Αυτό που χρειάζεται, κατά τη γνώμη του κ. Κωνσταντόπουλου, είναι πολιτικά και θεσμικά αντισταθμίσματα, συνταγματικές και νομοθετικές εγγυήσεις. «Εξάλλου η εμπειρία έχει αποδείξει την αναποτελεσματικότητα του τρομονόμου που είχε θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία. Εμείς ως ΣΥΝ εγκαίρως και επανειλημμένως έχουμε εκφράσει την πεποίθησή μας για την επάρκεια του ισχύοντος νομικού πλαισίου» υπογράμμισε.
Εξέφρασε δε την αντίθεσή του στην κατάργηση των μεικτών δικαστηρίων, στη χρησιμοποίηση της μεθόδου DNA χωρίς τη θέληση των υπόπτων, στην ειδική νομοθεσία που αλλάζει τις ισχύουσες δικονομικές εγγυήσεις για υπόπτους και ενεχόμενους σε εγκληματικές πράξεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Κιάος, ο οποίος μετέφερε την ανησυχία του δημοσιογραφικού κόσμου σχετικά με το νέο «τρομονόμο» νόμο. «Όταν δεν ελέγχουν οι αρμόδιοι τι δεν πήγε καλά, ποιοι ευθύνονται, γιατί, πώς, τότε εύκολα πλασάρουν την καραμέλα του αυστηρού νόμου» τόνισε ο κ. Κιάος, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη από νέους νόμους και ότι ως ΕΣΗΕΑ αυτό έχει ξεκαθαριστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
- Γιορτή σήμερα 21 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

