
Καλούνται σε απολογία όσοι δεν υπέβαλαν τις δηλώσεις
Σε απολογία θα κληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν υπέβαλαν δηλώσεις πόθεν έσχες, και από αυτήν θα κριθεί αν θα παραπεμφθούν ή όχι στα υπηρεσιακά συμβούλια, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή από το υπουργείο Εσωτερικών.
71
Σε απολογία θα κληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν υπέβαλαν δηλώσεις πόθεν έσχες, και από αυτήν θα κριθεί αν θα παραπεμφθούν ή όχι στα υπηρεσιακά συμβούλια, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή από το υπουργείο Εσωτερικών.
Κυρώσεις θα επιβληθούν σε όσους κριθούν αδικαιολόγητοι. Στην αντίθετη περίπτωση θα ζητηθεί η υποβολή δηλώσεων. Για την επιβολή ποινής θα ληφθούν υπόψη η εν γένει συμπεριφορά του ελεγχόμενου, το προσωπικό του μητρώο και οι συνθήκες μη υποβολής του πόθεν έσχες.
Ο τρόπος ελέγχου των δηλώσεων θα καθορίζεται από εγκύκλιο του υπουργείου, που αναμένεται να επικεντρωθεί στα υψηλά εισοδήματα, βάσει τριών κριτηρίων: των ετήσιων αποδοχών του υπαλλήλου, των ετών προϋπηρεσίας και της δυνατότητας αποταμίευσης καθώς και της απόκτησης κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.
ΜΠΕ
- Μουντιάλ: Ο viral speaker της Αργεντινής «τρελάθηκε» ξανά – Το ασύλληπτο ξέσπασμα μετά το 2-1 του Λαουτάρο (vid)
- Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου
- Ιράν: Το Ορμούζ είναι κόκκινη γραμμή – Αντίποινα των Φρουρών της Επανάστασης για τα πλήγματα των ΗΠΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διώξεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε 4 εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ
- «Είμαι ενθουσιασμένος» – Ο Αντετοκούνμπο έφτασε στο Μαϊάμι για τους Χιτ (vid)
- Φωτιές και σκύλος: Πώς μπορούμε να τον πλησιάζουμε με ασφάλεια και σεβασμό

