
Για το Σεπτέμβριο ορίστηκε η συζήτηση στο ΑΕΔ
Για το Σεπτέμβριο του 2001 ορίστηκε να συζητηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων, έπειτα από την απόφαση του Αρείου Πάγου να παραπέμψει το θέμα στο ΑΕΔ.
55
Για το Σεπτέμβριο του 2001 ορίστηκε να συζητηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων, έπειτα από την απόφαση του Αρείου Πάγου να παραπέμψει το θέμα στο ΑΕΔ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε παραπέμψει το θέμα των αποζημιώσεων, που αιτούνται από τη Γερμανία τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για οριστική κρίση.
Πρόσφατα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχε αποφανθεί ότι οι αξιώσεις των θυμάτων του Διστόμου και των συγγενών τους μπορούν να διεκδικηθούν μέσω των ελληνικών δικαστηρίων.
Αργότερα το Α Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου ανέβαλε την έκδοση απόφασης σχετικά με την αίτηση του γερμανικού Δημοσίου για αναίρεση απόφασης Εφετείου, με την οποία είχε κριθεί ότι πρέπει να επιδικαστεί στο Μ.Μαργέλο το ποσό των 61,4 εκατ. δρχ. για ηθική βλάβη και αποζημίωση για την καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων του το 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Το Τμήμα, επικαλούμενο την πλειοψηφία και τη μειοψηφία της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, έκρινε ότι, λόγω της υπάρχουσας διχογνωμίας και της προφανούς αμφισβήτησης που προκύπτει και σύμφωνα με τα άρθρα 100 και 28 του Συντάγματος και τον κώδικα περί ΑΕΔ, αρμόδιο να άρει κάθε αμφισβήτηση για κανόνα διεθνούς Δικαίου είναι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
- Γιορτή σήμερα 21 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

