38

Με απόφαση της 50μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής των Φιλελευθέρων, η οποία συγκλήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, εγκρίθηκε η εισήγηση του Στέφανου Μάνου για την προσχώρηση στο κόμμα δύο πρώην στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, του Παύλου Σαρλή και του Κυριάκου Στεφανάκου.

Ο Π.Σαρλής είχε διατελέσει βουλευτής της Α Πειραιά για οκτώ χρόνια και ευρωβουλευτής της ΝΔ επί δέκα χρόνια. Ο Κ.Στεφανάκος ήταν νομάρχης, υποψήφιος βουλευτής και οργανωτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.


Ο κ. Μάνος στην ομιλία του τόνισε ότι «οι Φιλελεύθεροι συνεχίζουν αυτόνομοι, ανεξάρτητοι και ασυμβίβαστοι τον αγώνα τους». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αδυναμία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να πείσουν για το όραμά τους και να ενεργοποιήσουν τους πολίτες για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων στόχων».


Αναφερόμενος στο υπό ίδρυση κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τόνισε ότι «έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, στην αναδιάταξη του οποίου το κόμμα των Φιλελεύθερων θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα».


Ως απόρροια του νέου σκηνικού στην πολιτική ζωή, ο Στ.Μάνος υποστήριξε την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων και πολιτικών συνεργασιών, και ζήτησε από τα δύο μεγάλα κόμματα να συμφωνήσουν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να επιτρέπεται η προεκλογική συνεργασία των κομμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr