51

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Τεχεράνη, όταν δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν προκειμένου να διαλύσουν μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση. Κατά τις συμπλοκές που ακολούθησαν, τραυματίστηκαν 20 διαδηλωτές, ενώ τουλάχιστον άλλοι 100 συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και ροπάλων, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Μελάτ στη βόρεια Τεχεράνη, κραυγάζοντας συνθήματα «ελευθερία στην έκφραση» και «είμαστε εναντίον του ισλαμιστικού καθεστώτος».


Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διοργανωτές ενημέρωσαν τα γραφεία του ξένου Τύπου στην Τεχεράνη για την εν λόγω συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τελευταία κατασταλτικά μέτρα κατά του Τύπου και τις συλλήψεις διαφωνούντων μεταρρυθμιστών.


Η διαδήλωση έλαβε χώρα μία ημέρα πριν από την 22η επέτειο της Ισλαμικής επανάστασης που ανέτρεψε τον Σάχη του Ιράν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό