Στην τελική ευθεία για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση το Ισραήλ
Δύο 24ωρα πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη πρωθυπουργού στο Ισραήλ, ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Λικούντ, Αριέλ Σαρόν, εξακολουθεί να προηγείται -κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες- του αντιπάλου του και υπό παραίτηση πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ. Το πρωί της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες για τους στρατιώτες, ενώ οι δύο διεκδικητές δίνουν τις τελευταίες συνεντεύξεις τους προσπαθώντας να προσεταιριστούν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.
Δύο 24ωρα πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη πρωθυπουργού στο Ισραήλ, ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Λικούντ, Αριέλ Σαρόν, εξακολουθεί να προηγείται -κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες- του αντιπάλου του και υπό παραίτηση πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ. Το πρωί της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες για τους στρατιώτες, ενώ οι δύο διεκδικητές δίνουν τις τελευταίες συνεντεύξεις τους προσπαθώντας να προσεταιριστούν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο δορυφορικό κανάλι Abu Dhabi, που παρακολουθείται από τους Αραβες του Ισραήλ, οι οποίοι απειλούν να μποϊκοτάρουν τις εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους ομοεθνών τους εξαιτίας της βίας στη Μέση Ανατολή. Ο Μπαράκ απηύθυνε έκκληση στους Ισραηλινούς Αραβες για υποστήριξη, τονίζοντας ότι πρέπει να ψηφίσουν «για το δικό τους συμφέρον και την ειρήνη», και ζήτησε να σταθμίσουν τη στάση τους μεταξύ μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης και μιας που θα είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση της ειρήνης.
Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Μπαράκ έδωσε συνέντευξη και σε τηλεοπτικό δίκτυο που παρακολουθεί το ένα εκατομμύριο εβραίων μεταναστών από τη Ρωσία, σε μια προσπάθεια να πείσει για την πολιτική του, καθώς οι ψήφοι τους του είναι απαραίτητες. Σε αντίστοιχες κινήσεις προχωρά και ο αντίπαλός του Σαρόν προβάλλοντας ως μέσο για την επίτευξη της ειρήνης με τους Παλαιστινίους την ασφάλεια της χώρας.
Την Κυριακή το πρωί άρχισαν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα οι στρατιώτες, οι οποίοι θα προσέρχονται στις κάλπες έως το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, πρώτοι θα ψηφίσουν όσοι συμμετέχουν σε ασκήσεις ή επιχειρήσεις, ενώ θα επιστρατευτούν ελικόπτερα για να μεταφέρουν τις κάλπες στα πιο απομακρυσμένα σημεία. Καθώς καμία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί σε μία αναμέτρηση τόσο κρίσιμη, τα 200 μέλη της ισραηλινής αποστολής στη σεισμόπληκτη Ινδία ψήφισαν ήδη το Σάββατο.
Εν τω μεταξύ, ένας ένοπλος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από πυρά ισραηλινής περιπόλου ενώ προσπαθούσε να εισέλθει σε ισραηλινό έδαφος, κοντά στο πέρασμα του Κισουφίμ, αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας