
Φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις ζητά από την Τουρκία η απεσταλμένη της ΕΕ στην Αγκυρα
Έκκληση προς την Τουρκία να αγκαλιάσει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και να ξεπεράσει το φόβο της κοινωνικής κατάρρευσης, προκειμένου να έλθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απηύθυνε την Πέμπτη η απεσταλμένη της ΕΕ στην Αγκυρα, Κάρεν Φογκ.
51
Έκκληση προς την Τουρκία να αγκαλιάσει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και να ξεπεράσει το φόβο της κοινωνικής κατάρρευσης, προκειμένου να έλθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απηύθυνε την Πέμπτη η απεσταλμένη της ΕΕ στην Αγκυρα, Κάρεν Φογκ.
«Οι κανόνες της Δημοκρατίας ίσως να μην είναι πολύ γνωστοί ή σαφείς στην Τουρκία» δήλωσε η Φογκ σε ομιλία της προς τα μέλη του τουρκικού think tank, Σύλλογος Φιλελεύθερης Σκέψης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Φογκ πιστεύει ότι η φωνή της ίδιας της κοινωνίας αποτελεί μία διάσταση της φιλελεύθερης δημοκρατίας που χρειάζεται ενίσχυση στην Τουρκία.
«Για την επιτυχή αντιμετώπιση των διαφορών εντός της κοινωνίας, η Τουρκία πρέπει να επιδείξει ανοχή και αμοιβαίο σεβασμό στη διαφορετικότητα, χωρίς να φοβάται την κατάρρευση της κοινωνίας» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Oλυμπιακοί Αγώνες: Στο αρχείο η έρευνα για τον Εστανγκέ – «Νομικό σφάλμα που διαπράχθηκε καλόπιστα»
- Θεσσαλονίκη: 56χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο λιμάνι
- Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος αμερικανός πιλότος στο Ιράν
- Ιράν: Βετεράνος των ΗΠΑ εξηγεί τι πρέπει να κάνει ένας πιλότος όταν καταρριφθεί το αεροσκάφος του
- Μελόνι για Τραμπ: «Υπερασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και όταν δεν συμφωνούμε πρέπει να το λέμε»
- Βραζιλία: 4 νεκροί στη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους σε εστιατόριο