Αποδοκιμάζει την πρόταση μομφής της ΝΔ ο Δ.Αβραμόπουλος
Εναντίον της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου τάχθηκε λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος και χαρακτήρισε τη σχετική συζήτηση «αδιέξοδη» και την έκβασή της «προδιαγεγραμμένη».
53
Εναντίον της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου τάχθηκε λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος και χαρακτήρισε τη σχετική συζήτηση «αδιέξοδη» και την έκβασή της «προδιαγεγραμμένη».
«Το ζήτημα πρέπει να ξεφύγει από τη γνώριμη και ξεπερασμένη ρουτίνα της κομματικής αντιπαράθεσης» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος και παρότρυνε τα κόμματα να τηρήσουν «έστω και σήμερα, στο Κοινοβούλιο» στάση πολιτικής συνεννόησης και ευθύνης που -όπως υποστήριξε- δεν υπήρξε πριν από ενάμιση χρόνο.
Υπογράμμισε δε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η συλλήβδην ποινικοποίηση και απαξίωση της χρηματιστηριακής αγοράς και σημείωσε ότι «πρέπει να περάσουμε, από την παραπλανητική πολιτική εξαγγελιών ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου της Σοφοκλέους, στην άμεση, πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή των εποπτικών και ελεγκτικών εργαλείων που διαθέτει η Πολιτεία».
Ο δήμαρχος Αθηναίων παρατήρησε ότι «τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να διαγράψουν τη λέξη χρηματιστήριο για δύο χρόνια από το λεξιλόγιό τους και να αφήσουν το ΧΑΑ να αποκαταστήσει τη λειτουργία και τους κανονικούς του ρυθμούς, διαφορετικά θα φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη».
Τέλος, τόνισε ότι πρέπει «να δημιουργηθεί και να αναδειχθεί κλίμα εμπιστοσύνης» και ζήτησε τη διασφάλιση ενός διαφανούς πλαισίου προτάσεων σχετικά με τις επενδύσεις και τη φορολογία, καθώς και άμεση υλοποίηση πρωτοβουλιών για την ολοκλήρωση διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)



































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442