38

Τις απόψεις τους για τον εκλογικό νόμο αντάλλαξαν την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι ο ισχύων εκλογικός νόμος οδηγεί στην ενίσχυση της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας, αντί της προοδευτικής που χρειάζεται ο τόπος. «Η απλή αναλογική» προσέθεσε «είναι η λυδία λίθος για τις εξελίξεις και μπορεί να προωθηθεί στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος».


Από την πλευρά του, ο Κ.Σκανδαλίδης δήλωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια βαθιά τομή στο πολιτικό σύστημα της χώρας. «Η συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος» δήλωσε ο γραμματέας και προσέθεσε ότι το θέμα του εκλογικού νόμου θα συζητηθεί συνολικά και θα τύχει επεξεργασίας μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΑΠΕ